PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana rep els Reis d’Orient a les Fontetes i surt a la cadena M6

Totes les parròquies són visitades avui per Ses Majestats amb formats que s’han adaptat a la covid

Per Lídia López

La recepció dels Reis d’Orient de fa tot just un any a la Massana.
La recepció dels Reis d’Orient de fa tot just un any a la Massana. | Comú de la Massana / Eduard Comellas

Els Reis d’Orient arribaran a la Massana, una vegada més, a lloms de cavall. Així ho va informar ahir el comú massanenc, que va detallar que enguany tampoc es durà a terme un recorregut pels carrers sinó que, per tal de garantir la distància de seguretat, Ses Majestats faran una entrada directa a la plaça de les Fontetes, a les 17.30 hores. Allà, les cònsols Olga Molné i Eva Sansa els lliuraran la clau que obre totes les llars de la Massana. Per atendre els infants, s’organitzaran tres fileres, en funció de l’edat, en les quals es controlarà l’espai entre persones. Els nens aniran pujant a l’escenari, d’un amb un o per grups familiars, a saludar els Reis i a rebre les seves llaminadures. Justament, «la proximitat sempre ha estat la característica de la celebració massanenca, on s’ha intentat que tots els infants puguin parlar una estona amb els Mags», va ressaltar el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.

Paral·lelament, la corporació va destacar que les Fontetes es convertirà en el plató del programa de televisió Tous en cuisine de la cadena francesa M6, en el qual l’humorista Jérôme Anthony es desplaça cada dia a un poble diferent per mostrar les tradicions i cultura de cada zona, mentre s’elabora una recepta culinària. Així, el plat del 5 de gener serà el tortell de Reis i es podrà seguir en directe a partir de les 18.40 hores. 

Canillo
Ruta per tota la parròquia

El Comú de Canillo replicarà el recorregut de la rua que va seguir el Pare Noel pels Reis d’Orient. El punt inicial serà l’Hotel Àustria, i d’allà es desplaçarà fins a Bordes d’Envalira. El seguici continuarà en direcció a El Tarter, Ransol i l’Aldosa, des d’on baixarà fins al poble de Canillo. La volta finalitzarà a Meritxell. A més, també es retransmetrà la rua per streaming. El cònsol major, Francesc Camp, entregarà a Ses Majestats la clau que obre tots els domicilis de la parròquia.

Encamp
El Rosaleda s’estrena en l’atenció als Reis

L’edifici Rosaleda acollirà per primera vegada la recepció d’Encamp als Reis. Serà a les 18.00 hores, i comptarà amb un espectacle de llums làser a la façana i l’atenció als nens. També es vendrà vi calent i xocolata desfeta per amenitzar l’espera de les famílies. A la mateixa hora, al Pas de la Casa Ses Majestats prendran inici des de la plataforma de Grandvalira, després de la baixada de torxes i el castell de focs, i s’alçaran a les seves carrosses per recórrer els carrers de la vila fins a la Sala de Festes, on rebran als menuts. En ambdós casos s’acompanyarà la celebració amb espectacles musicals.

Ordino
Adoració al nen Jesús i rebuda dels infants

Els Reis Mags rebran els infants d’Ordino a la plaça Major al voltant de les 19.00 hores, i després d’haver fet l’adoració al nen Jesús. Ses Majestats sortiran uns minuts abans de la Casa Pairal i en direcció a l’església parroquial. 

Andorra la Vella
Quatre carrosses i grans espectacles

La capital ha optat per allargar el recorregut i no oferir el parlament des del balcó de la Casa Comuna per evitar aglomeracions. La nova rua dissenyada sortirà a les 18.00 hores del número 112 de l’avinguda Meritxell i fins al 95 de l’avinguda Príncep Benlloch. El seguici estarà format per quatre carrosses, les dels tres reis i el patge reial, i s’acompanyarà de tres espectacles itinerants de gran format. A més, l’Oficina de Correus Màgica de la plaça Guillemó es manté avui oberta. 

Sant Julià de Lòria
Volta i entrega de dolços en bosses

A Sant Julià de Lòria, els Reis partiran a les 18.00 hores des de la plaça Francesc Cairat i recorreran diferents vies de la població fins a acabar a la plaça de la Germandat. En diferents indrets, els patges repartiran bossetes amb llaminadures als nens, i si volen saludar personalment a Ses Majestats a l’envelat de la plaça de la Germandat, cal que reservin cita.

Escaldes-Engordany
Trobada al Prat del Roure amb reserva

La Unió Pro Turisme jugarà amb el «factor sorpresa» de cara a realitzar una rua per la parròquia amb tres carrosses, una per cada rei. Així ho va compartir el seu president, Jaume Ambor, que va detallar que els Reis també atendran als infants al Prat del Roure, també mitjançant la reserva s’hora prèvia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT