PUBLICITAT

Retirats uns implants coclears que poden produir dolor

  • Es tracta dels dispositius Hires 90K, models ?CI-1400-01 i CI-1400-02H
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

L'Agència Espanyola de medicaments i productes sanitaris ha informat de la retirada del mercat dels implants coclears Hires 90K, models CI-1400-01 i CI- 1400-02H, fabricats per Advanced Bionics LLC., a causa de la detecció d'alguns errors que poden provocar dolor important o sensacions desagradables al pacient.

Els implants coclears són dispositius mèdics implantables que s'utilitzen en pacients afectats de sordesa sense disfunció del nervi auditiu. Es tracta d'un transductor que transforma les senyals acústiques en senyals elèctriques que estimulen el nervi auditiu. Aquestes senyals elèctriques són processades a través de les diferents parts que conformen l'implant coclear i permeten l'audició al pacient.

Segons la informació facilitada per l'empresa, si aquest problema no s'ha detectat en els primers 90 dies d'ús del dispositiu, és improbable que el receptor estigui afectat. De tota manera, si el dispositiu no s'utilitza regularment l'inici dels símptomes pot retardar-se. Aquest error també pot ser intermitent i, en aquest cas, un ús continuat del dispositiu podria malmetre el nervi auditiu.

Per tot plegat, el ministeri de Salut va recomanar ahir als centres i professionals sanitaris que posseeixin aquests models d'implants que els retirin. Així mateix, els cirurgians hauran de localitzar els pacients als quals s'hagi implantat aquests dispositius en els darrers sis mesos per informar-los del possible mal funcionament i donar-los instruccions sobre els passos a seguir en cas que es produeixi.

Caldrà programar revisions amb aquests pacients dos cops durant el primer mes i un cop al mes durant els tres mesos posteriors.

Contactar amb el cirurgià / Pel que fa a les recomanacions dirigides als pacients, els que posseeixin un implant coclear han de comprovar si el model implantat es correspon amb un dels models afectats per la retirada, i en cas que l'activació de l'implant s'hagi efectuat en els darrers sis mesos, s'han de posar en contacte amb el cirurgià per sotmetre's a un seguiment i comprovar-ne l'estat. Finalment, si el pacient experimenta dolor extrem ha de retirar l'equip extern i contactar amb el seu cirurgià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT