Esteve i Vila, 31è i 46a en la penúltima cursa del Tour de Ski

La competició tanca avui les seves portes amb la Pujada a Cermis, a Val di Fiemme

Esteve durant la cursa a Val di Fiemme.
Esteve durant la cursa a Val di Fiemme. | Nordic Focus

Val di Fiemme va rebre ahir la primera cursa del Tour de Ski a la localitat, i la penúltima de la competició, amb una distància de 15 quilòmetres per als homes i 10 per a les dones, amb les dues curses en sortida massiva, on Irineu Esteve va ser 31è, i Carola Vila 46a. Esteve va marcar un temps de 43.57.08, a 2.26.06 del guanyador, el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, que es va imposar amb un 41.31.02, i a dos segons de la 30a posició, que va ser per al francès Clement Parisse, amb 43.55.06. L’andorrà és 30è en la general del Tour de Ski, amb un temps de 2.00.47, a 8.08 del líder, el noruec Johannes Hoesflot Klaebo.

Pel que fa a Vila, la fondista va finalitzar amb un crono de 33.48.04, a 3.57.01 de la guanyadora, la russa Natalia Nepryaeva (29.51.03), i a minut i mig de la 30a posició, que va ser per a la francesa Delphine Claudel (31.56.29). La de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ocupa la 47a posició a la general del Tour de Ski, amb 1.33.50, a 10.25 de la líder, que és la russa Nepryaeva, amb 1.23.25. El Tour de Ski tanca avui les portes amb l’última cursa, la Pujada a Cermis a Val di Fiemme, una prova amb un primer circuit més pla i una pujada final, per completar en total 10 quilòmetres, tant en categoria masculina com femenina.

«Respecte a Irineu [Esteve], penso que està en un bon nivell d’esquí, i en l’àmbit de rendiment estem satisfets, tot i que no ha aconseguit un millor resultat per diversos motius, com els esquís d’avui. Esperem canviar la tendència en les pròximes curses», va declarar el tècnic de fons de la FAE, Joan Erola, en acabar la jornada. Erola també va tenir paraules sobre Vila, assenyalant que «Carola [Vila] ha fet la seva cursa, i tot i que està a la part de darrere estem a prop dels 20 o 30 segons que li falten. Ha fet un salt de qualitat, però encara falta per estar en aquell grup intermedi de la Copa del Món». El tècnic va voler afegir que la fondista andorrana «ha millorat, i estic content amb el seu procés per consolidar-se en la Copa del Món».