PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pendents de la sort

El MoraBanc coneixerà avui amb quina situació es veurà de cara al pròxim partit de la Lliga Endesa

Per David Sansaloni

Els jugadors del MoraBanc en l’últim partit de Lliga Endesa al Poliesportiu.
Els jugadors del MoraBanc en l’últim partit de Lliga Endesa al Poliesportiu. | BCA / MARTÍN IMATGE

El MoraBanc coneixerà avui, si no hi ha cap contratemps d’última hora, quin serà l’estat amb el qual afrontaran la pròxima cita a la Lliga Endesa, aquest dissabte contra el Surne Bilbao Basket (a fora) a partir de les 20.45 hores. Els andorrans han registrat en els últims dies un total de nou positius (vuit jugadors i un membre del cos tècnic) i es troben a l’espera dels resultats oficials d’altre membre de l’staff. Amb aquest context, que no sols està afectant els del Principat, sinó a molts altres clubs de la competició domèstica, el duel d’aquest cap de setmana segueix pendent d’un fil.


El hàndicap principal amb el qual compten els tricolor és el temps. «Els jugadors necessiten altres indicadors per poder-se entrenar amb el grup, no els val tan sols en ser positius o negatius», va explicar el cap de premsa del club, Gabriel Fernández, i a aquest fet se'n suma un altre, que és «la condició física en la qual arribarien en cas de donar-se tot com esperem, d’una manera positiva». Si els resultats de les proves acaben sent satisfactoris, els jugadors tricolor tan sols comptarien amb dos dies, en el millor dels casos, per intentar arribar el millor possible a la cita a Bilbao.


Segons es va informar des del MoraBanc, avui podria donar-se el primer entrenament «en condicions» des que van aparèixer els primers casos de covid-19 a la plantilla. «Podríem arribar a ser set o vuit jugadors entrenant», va assenyalar Fernández, una situació que milloraria la dels grups individuals o reduïts dels darrers dies. D’altra banda, no sols la covid-19 ha minvat la preparació del conjunt des del passat Nadal fins avui, sinó que altres jugadors com Tunde Olumuyiwa o Nacho Llovet es trobaven recuperant-se d’algunes molèsties que arrossegaven des del darrer compromís a l’Eurocup, a França.


Finalment, perquè es disputés el partit, el Surne Bilbao Basket també hauria de trobar-se en condicions de dur a terme el duel, però els dos casos apareguts en el conjunt basc han fet saltar les alarmes, i serà el comitè de l’ACB qui determinarà si finalment es juga o no dita trobada. De moment, les previsions són positives per part d’ambdós equips.

 

Jelínek, a poc a poc

Un dels jugadors que s’han deixat veure pel Poliesportiu en aquestes últimes hores ha sigut David Jelínek. El capità del MoraBanc ha deixat de banda les crosses i ja es troba amb la capacitat de realitzar exercicis amb la bicicleta estàtica, després de patir un esquinç de grau II-III del lligament lateral extern, i grau II del lligament deltoidal del turmell esquerre. El txec es va lesionar al desembre en el partit que va jugar amb la selecció de Txèquia contra Lituània corresponent a la fase de classificació per la Copa del món, i s’espera que torni al 100% el pròxim mes de febrer. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT