PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta 299 positius nous i els actius superen els 2.300

París recupera la mascareta a l’exterior i Catalunya referma el tancament de l’oci nocturn

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’unes treballadores de l’StopLab d’Escaldes-Engordany.
Imatge d’arxiu d’unes treballadores de l’StopLab d’Escaldes-Engordany. | SFGA / XPUJOL

Andorra va sumar ahir 299 contagiats per coronavirus més al llarg de les darreres 24 hores. Així ho va informar el Govern, que va detallar que en total s’han infectat al país i des de l’esclat de la pandèmia 23.122 persones. Aquests contagis van comportar un nou augment dels casos actius en la malaltia, que es van incrementar en 189 i fins al total de 2.309 que ahir es comptabilitzaven. D’aquests, n’hi havia 21 ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, és a dir, quatre menys que la jornada anterior. En concret, hi havia nou pacients a planta i 12 a l’UCI, nou dels quals sota ventilació mecànica. Així mateix, a la planta covid habilitada al centre sociosanitari El Cedre no hi havia cap ingressat.

Pel que fa a la campanya de vacunació, durant el darrer dimecres es van administrar un total de 1.221 dosis més al dispositiu de la plaça de braus, que van elevar el total de vaccins inoculats al Principat a 134.309. En aquest sentit, cal posar en relleu que la major part d’aquests van ser terceres dosis, 1.205, que ja acumulen 20.716 vacunes. D’altra banda, en relació amb la població escolar, es va reduir en 15 el nombre d’aules afectades, que ahir era de 68: 30 restaven en vigilància activa –25 total i cinc parcial– i 38 en règim de vigilància passiva.

Sobre la resta de dades de l’actualització sanitària, el Govern va exposar que el total d’altes confirmades al país era de 20.673 –189 sumades respecte de la darrera actualització–, i les defuncions per la covid-19 es van mantenir en 140.

La mascareta és més present

A França, i més concretament, a la ciutat de París, les autoritats sanitàries han decretat l’obligatorietat de l’ús de la mascareta al carrer per fer front a l’onada de contagis que està provocant la variant òmicron. Segons van exposar, la densitat de població de la capital gal·la ha alimentat el «deteriorament continu dels indicadors pandèmics», al punt que la incidència se situa prop dels 2.000 casos per cada 100.000 habitants, una xifra mai vista fins ara. Així mateix, el TSJC va mantenir a Catalunya el tancament de les discoteques la nit de Cap d’Any així com les restriccions d’aforament als restaurants. Les entitats representants d’ambdós sectors van recórrer la sentencia per tal de poder treballar en el primer cas i de tenir més normalitat en el segon, però el Tribunal va posar en relleu que en la seva decisió d’avalar les mesures de la Generalitat «prepondera l’interès general». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT