PUBLICITAT

Martí Riera, nou president del consell comarcal de l’Alt Urgell

Estarà dos anys en el càrrec, segons el pacte ERC-Junts

Per El Periòdic

Martí Riera va ser elegit en el ple d’ahir del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.
Martí Riera va ser elegit en el ple d’ahir del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. | RÀDIOSEU

Martí Riera Rovira és el nou president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. L’alcalde de Coll de Nargó va ser investit ahir al migdia com a màxim responsable de la corporació, en virtut de l’acord de legislatura entre Junts per l’Alt Urgell i el seu partit, ERC, per governar conjuntament. La mesura es va aprovar amb 12 vots a favor, tres vots en blanc i un vot nul. Al ple extraordinari, que requeria caràcter presencial, hi van assistir 12 consellers i conselleres de l’equip de govern, d’un total de 15, i els quatre representants del grup de Compromís X Pirineu.
Riera, que des del juliol de 2019 i fins ara ha exercit com a vicepresident, relleva Josefina Lladós, alcaldessa de Ribera d’Urgellet, que ha presidit el Consell Comarcal des de juliol de 2020, quan va entrar a formar part de l’ens i va substituir l’exalcalde d’Oliana, Miquel Sala, que hi havia renunciat per motius familiars. Tant Lladós com Sala segueixen formant part de la corporació comarcal, en la condició de consellers.
Després de jurar el càrrec per imperatiu legal, en les seves primeres paraules com a president, Martí Riera va assegurar que «és un grandíssim honor estar al capdavant de la comarca» i va reconèxer la «moltíssima feina» feta per la presidenta sortint. També va explicar que la «irrupció» dels fons Next Generation és un dels reptes de futur, amb l’objectiu que els pobles i entitats petites se’n puguin beneficiar, si bé va matisar que es mostra escèptic pel que fa a la utilitat real que aquests ajuts europeus poden tenir per a institucions locals com el Consell de l’Alt Urgell i els ajuntaments. D’acord amb el pacte, Riera presidirà l’ens fins al final de l’actual legislatura, a l’estiu de 2023. El nou president va definir com a «atípica» l’actual legislatura, tant per la pandèmia com pel fet que, si no hi ha més canvis, hi haurà hagut tres presidents. També va destacar  la voluntat d’entesa que hi ha entre els alcaldes i va dir que es posa al capdavant de l’ens en un moment en què estan «encaminats» el model de «turisme sostenible» a la comarca i les passes cap a la «transició energètica». També va posar en valor la feina feta en l’àmbit de l’»economia circular» pel que fa a la gestió forestal dels boscos. Prèviament, Josefina Lladós va coincidir amb Martí Riera a valorar que aquesta és una legislatura «difícil» i va dir que deixa el càrrec sense estar-ne «contenta del tot», perquè, va aclarir, és una persona «molt exigent i crítica» amb ella mateixa, segons va informar RàdioSeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT