PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La mostra ‘Art Viu’ plasma el procés plàstic i corporal juvenil

L’exposició es pot visitar al Museu del Còmic de la Massana fins al 7 de gener

Per Laia Bautista

Marta Moran i Judit Rodrigo el dia de la inauguració de l’exposició ‘Art Viu’ al Museu del Còmic de la Massana.
Marta Moran i Judit Rodrigo el dia de la inauguració de l’exposició ‘Art Viu’ al Museu del Còmic de la Massana. | Marc Huguet

La mostra Art Viu plasma el procés plàstic i corporal dels joves del Punt 400 de la Massana que van participar al taller. L’objectiu és «reconèixer emocions i traslladar-les al moviment del cos o al full», aquest darrer a través de la pintura o de la cera. Així ho va expressar una de les creadores de l’exposició i membre del grup Yema Cromada, Judit Rodrigo.

Així doncs, l’exposició parteix del taller Art Viu que Rodrigo va realitzar amb els joves del punt 400 de la Massana i de la mà de la seva companya, Marta Moran. «A través del taller vam fer, d’una banda, un recull audiovisual del procediment de les activitats, i, d’altra banda, una recopilació gràfica a partir de les obres que els joves van anar realitzant en els diferents tallers. I, d’aquí, vam obtenir el material per exposar al museu», va explicar la creadora. Concretament, la mostra està formada per un audiovisual que correspon a l’expressió corporal i d’una quarantena d’obres, les quals pertanyen a l’expressió plàstica. La pintura i la cera són els dos elements que van fer servir els joves per executar les obres dels tallers.

En aquest sentit, les arts vives són les arts performatives en les quals la finalitat no és l’obra en si, sinó el procés d’aquesta. Per aquest motiu, Rodrigo va puntualitzar que «el més important no ha sigut en cap moment el resultat de l’obra, sinó el procediment d’aquesta», ja que el que volen transmetre és «l’expressió corporal i plàstica dels joves». El taller es va realitzar durant el mes de novembre i es van fer diferents activitats mitjançant dinàmiques que parteixen de l’escolta interna, personal i grupal.
En una altra línia, Rodrigo va voler posar en relleu la importància de la música com «un acompanyament perquè les emocions surtin a la llum per generar espais íntims on a través del col·lectiu els joves expressen les seves emocions mentre que el company escolta». D’aquesta manera es crea un joc de respecte intens i col·lectiu. Al llarg de les activitats van tenir el cas d’una jove que estava trista per un afer personal i, en aquell moment, es va deixar fluir i va treure el que sentia perquè es va sentir acompanyada pel grup, va explicar Rodrigo.

L’exposició Art Viu es pot visitar al Museu del Còmic de la Massana fins al 7 de gener durant els horaris d’obertura del mateix museu. El guia, Marc Huguet, és la persona encarregada d’explicar el recorregut. «Animem que totes les persones que encara no han tingut l’oportunitat de veure l’exposició, aprofitin les vacances de Nadal per venir en família a visitar-la», va manifestar la creadora. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT