PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El nou Prat Gran d’Encamp tindrà un cost total de 8,36 milions

El comú no incrementarà impostos familiars, com el foc i lloc o l’escola bressol

Per El Periòdic

El Consell de Comú d’Encamp, la setmana passada.
El Consell de Comú d’Encamp, la setmana passada. | ANA / L. G.

La inversió més important prevista pel Comú d’Encamp per a l’exercici 2022 és l’inici de l’edificació del nou Prat Gran, que compta amb un pressupost total de 8,36 milions d’euros, tot i que de moment només se n’executarà la meitat, amb un cost de quatre milions, mentre que la resta es deixarà pel 2023. Així es va desprendre de les explicacions de l’interventor comunal, Jordi Martínez, en el Consell de Comú de la setmana passada, que també va explicar que s’utilitzarà la mateixa fórmula amb l’adjudicació de les obres d’ampliació del centre esportiu per un total de 2,2 milions d’euros, dels quals se’n pressuposten 1,3 per a l’any entrant. El comú també preveu engegar els treballs del vial d’accés al Cramea, amb una inversió d’1,2 milions que també es dividirà en dos anys.

Quant al pressupost anual, la corporació encampadana calcula un 10% més d’ingressos respecte a enguany, concretament uns tres milions, ja que moltes partides podrien recuperar els números del 2019 amb la tornada a la normalitat després de la irrupció de la pandèmia del coronavirus. La previsió d’ingressos per part de les transferències del Govern és de vuit milions i escaig d’euros, dels quals més d’un 76% aniran destinats a inversions.

Respecte a l’endeutament, la corporació calcula que aquest s’enfilarà fins als 24 milions d’euros, tenint en compte que es preveu aprovar un nou préstec de deute de gairebé set milions d’euros, el que farà incrementar fins al 92% el percentatge d’endeutament del comú.

El conseller del PS+Independents, David Ríos, va considerar que «hem perdut el temps» i va reiterar que es desmarquen del pressupost perquè «som sensibles amb l’endeutament» i «ens preocupa que es contracti un nou crèdit de sis milions després d’haver-ne aprovat un de vuit aquest any».
D’altra banda, Encamp no incrementarà els impostos que afecten l’economia familiar, com el foc i lloc, les activitats de gent gran o les escoles bressol, i la resta s’augmenten en relació amb el creixement de l’IPC, que han estimat al 3%. La cònsol major, Laura Mas, també va fer esment a la realització d’una prova pilot per implantar un bus a la demanda al poble d’Encamp, tot indicant que la voluntat del comú és saber les necessitats i demandes de la ciutadania per garantir la mobilitat dels ciutadans arreu del territori, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT