PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mortés considera que el vial de la Massana és una «obra prioritària»

El cònsol celebra el «respir» que ha suposat per a la parròquia l’arribada de Saetde

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu del desviament de la Massana.
Imatge d’arxiu del desviament de la Massana. | MARICEL BLANCH

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, creu que el desviament de la Massana, tot i tenir un cost d’inversió d’entre 50 i 60 milions d’euros, hauria de ser una «obra prioritària». «És evident que hi seguim treballant perquè som els primers afectats, tot i que jo diria que la Massana està afectada igual que nosaltres, [...] perquè els d’Ordino, al final, busquem vies alternatives per la carretera de l’Aldosa i Anyós», va assenyalar el cònsol en una entrevista a l’ANA, tot recordant que això suposa un perill afegit en una carretera secundària ja de per si «complicada». Tot i així, va reconèixer que «del que es tracta» és de prioritzar «les inversions perquè la gent pugui accedir dins el país, com per exemple el desviament de Sant Julià». 

Sent conscient que la principal dificultat per tirar endavant aquesta mena de projectes rau en el pressupost, Mortés va proposar «despeses plurianuals», sabent que no s’aconseguirà «ni amb un any ni amb quatre, però sí que es podria començar a posar partides al pressupost per poder-ho fer per trams». En aquest sentit, va destacar la inversió de l’Executiu central a la cruïlla d’Anyós, que si bé no és una obra definitiva «minimitza les retencions que hi havia als matins». Amb tot, el cònsol major ordinenc va apuntar que la solució passa pel desviament de la Massana i «des del Comú d’Ordino continuarem treballant amb el Govern per veure com es pot anar incloent dins el pressupost aquestes partides per començar a treballar-hi».

En un altre ordre de coses, Mortés també va celebrar el «respir» que va suposar l’arribada de Saetde a l’estació d’Ordino Arcalís, que tenia unes mancances que la corporació no podia assumir. Així va posar en relleu «el canvi de fisonomia» del camp de neu que alhora ha servit per atraure més turisme a la parròquia. Mortés va assegurar que els diners públics que anteriorment es destinaven a Arcalís ara serveixen per «dinamitzar» altres parts de la parròquia, així com elaborar el pla de gestió de reserva de la biosfera i que també ha permès presentar una candidatura per ser escollits amb l’etiqueta Best Tourism Village, de l’Organització Mundial del Turisme, per dinamitzar pobles rurals amb atractius turístics. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT