PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Balanç satisfactori del comú en el primer mig any del nou Callaueta

La corporació destaca les inversions vinents per «potenciar els espais de passeig»

Per Lídia López

Uns nens juguen al carrer Callaueta el dia de la seva inauguració.
Uns nens juguen al carrer Callaueta el dia de la seva inauguració. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d’Andorra la Vella fa un balanç «molt satisfactori» dels primers sis mesos en funcionament de la nova zona per a vianants del carrer Callaueta. Aquesta via, juntament amb el carrer Sant Esteve, va convertir-se en una zona íntegrament per a vianants, eliminant el pas dels vehicles i després d’una intervenció urbanística per valor d’uns 400.000 euros i del voltant de quatre mesos de treballs. Així, el conjunt de la zona de Prada Ramon es va veure beneficiada d’un canvi de paradigma amb dos objectius principals: integrar les àrees comercials de la parròquia –molt establertes a l’avinguda Meritxell– i pacificar els carrers de la capital. De fet, en la inauguració d’aquesta zona el 12 de juny d’enguany, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va avançar que amb aquesta acció, i juntament amb la futura millora del passatge Biscariet, «pretenem convertir tota la zona de Meritxell, Riberaygua i Travesseres, i també la zona del The Cloud i el Fener Boulevard en el gran centre comercial d’Andorra la Vella i del país».

Però, més enllà de potenciar els comerços, Marsol també va posar en relleu aleshores que es volia afavorir que sigui una zona «on es pugui viure», mitjançant espais públics oberts. En definitiva, el comú esperava que l’actuació contribuís a «millorar la qualitat de vida de tots els seus habitants». En aquest sentit, des del comú van posar en relleu que «els veïns i establiments han expressat que estan contents d’un canvi que implica una millora en la qualitat de vida del barri». Així, malgrat reconèixer que el canvi «necessita una mica més de temps per consolidar-se», la corporació assegura que han pogut comprovar que «el retorn que se’n té és bo».

La pauta a seguir

L’any entrant, la corporació continuarà desplegant intervencions per «seguir la transformació d’Andorra la Vella en una parròquia per a les persones». En aquest sentit, des del comú de la capital van posar en relleu que «s’embelliran els passatges Aigüeta i Europa per potenciar encara més la connexió entre l’eix comercial principal, que és l’avinguda Meritxell, amb Riberaygua i Travesseres». A aquest efecte, tal com van puntualitzar, «s’han pressupostat 500.000 euros el 2022». Paral·lelament, des de la corporació també s’ha reservat «una important partida d’un milió d’euros destinada a l’arranjament de voravies de la parròquia». I és que, tal com van recalcar, el propòsit de l’equip de govern amb aquestes actuacions és «millorar i potenciar els espais de passeig», així com «fomentar els hàbits saludables com els desplaçaments a peu».

Paral·lelament, i dins de la mateixa línia d’actuació, el Comú d’Andorra la Vella va informar que durant el 2022 s’iniciarà la millora del passeig del riu, en el tram comprès entre la plaça de la Rotonda i la rotonda de la Dama de Gel. Tal com es va decidir en el darrer Consell de Comú del 2021, amb l’aprovació dels pressupostos, l’actuació tindrà un cost previst d’1,5 milions i inclourà la construcció d’un atractiu turístic amb fonts al riu Valira que es podran sincronitzar amb música i llums. Cal recordar, a més, que enguany també s’ha dut a terme la remodelació de la mateixa plaça de la Rotonda, que ha comptat amb un reforç estructural en una part del pont i un embelliment de l’espai, amb la instal·lació d’una zona de repòs i la situació elevada de l’escultura La noblesse du temps, de Salvador Dalí, que és un dels elements més fotografiats pels visitants de la capital.

PUBLICITAT
PUBLICITAT