PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Música per a tots els públics en el concert d’Orgue&nd

Les peces musicals escollides van del segle XVII a l’actualitat

Per El Periòdic

L’estudiant Mikhail Kazakov toca el saxo a l’església de Sant Esteve.
L’estudiant Mikhail Kazakov toca el saxo a l’església de Sant Esteve. | ANA/L.G.

El concert extraordinari de Nadal en el marc del XXII Festival Internacional Orgue&nd comptarà amb peces musicals per a tots els públics, amb composicions que daten des del segle XVII fins a l’actualitat, entre les quals es troben obres de Georg Philipp Telemann, Ignaci Ribas, Astor Piazzolla o Vincent David, entre altres.

Els encarregats de transmetre les peces seran Mikhail Kazakov amb el saxofon, i Adam Krukiewicz al teclat de l’orgue, pels quals serà la primera vegada que combinen ambdós instruments de vent. «El saxo és un instrument molt modern amb composicions contemporànies i considero que el repte rau a poder trobar la combinació perfecta entre els dos solistes», va comentar ahir Krukiewicz, mentre que Kazakov va manifestar que malgrat que hi hagi diverses composicions dissenyades per a orgue i saxo, «nosaltres no les tocarem, adaptarem altres peces per fer-les més boniques amb la combinació dels dos instruments».

L’esdeveniment se celebrarà demà, 29 de desembre, a les 21.30 hores a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. En aquest sentit i fent referència a l’acústica i el disseny de l’edifici, ambdós artistes van assenyalar que «aporta uns grans colors a la música», motiu pel qual consideren que l’actuació «anirà bé» i «la col·laboració entre els dos serà increïble». A més, Kazakov va exposar que per ell, personalment, el concert és un gran esdeveniment, ja que, tal com va mencionar és la primera vegada que col·labora amb un saxo i perquè s’estrena al país després d’haver guanyat el VII Concurs Internacional Andorra Sax Fest 2021.

La XXII edició del festival arriba amb la satisfacció d’haver pogut programar més de 120 concerts amb la participació de més de 150 músics de gran prestigi internacional, que han portat la música de tots els temps a les esglésies del país. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT