PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut per amenaçar amb un martell el personal d'un bar

La policia deté una dona per agredir la seva exparella

Per El Periòdic

Un vehicle policial.
Un vehicle policial. | Arxiu ANA

La tarda de Nadal, un home resident de 27 anys va ser detingut per la policia al Pas de la Casa com a presumpte autor dels delictes contra la llibertat i contra l'honor. Segons manifesten els agents, l'home “molestava els clients d'un establiment de restauració a causa del seu estat d'embriaguesa”. El propietari, emparat pel dret d'admissió, el va convidar a sortir del local acompanyat dels agents, que el van portar fins al seu domicili. Posteriorment, l'home es va tornar a presentar al mateix local, va amenaçar els presents i va exhibir un martell. Els agents el van detenir i, dins el vehicle policial, a proferir injúries i amenaces vers els funcionaris.

Durant la darrera setmana, entre el 20 i el 26 de desembre, la policia ha detingut 16 persones. Quatre dels arrestos estan associats a un delicte de seguretat del trànsit. Destaca un positiu en una prova d'alcoholèmia que va triplicar el límit establert per al procediment penal. El dia de Nadal, a dos quarts de set de la tarda, un home resident de 34 anys va ser detingut per donar una taxa de 2,26 grams d'alcohol per litre de sang. Hi ha dues detencions més pel mateix delicte que formen part de la campanya de controls que la policia du a terme durant les festes.

En allò que es refereix a la resta de delictes, la policia reporta tres arrestos, practicats el dia 22 a la nit, com a conseqüència d'una baralla múltiple a Andorra la Vella. Durant el succés, un dels grups implicats va utilitzar diversos objectes, com una ampolla i un got de vidre, que van trencar per amenaçar els altres. En el decurs dels fets, un testimoni va resultar ferit quan intenta separar les parts.

La nit de Nadal, la policia va detenir dos homes residents, de 42 i 43 anys, per haver, suposadament, atemptat contra els agents. Els dos homes van ser controlats per beure alcohol a la via pública i per tenir “una actitud desafiant i provocadora”. Els detinguts van gravar en tot moment la conversa “assegurant ser treballadors d'un mitjà de comunicació del país”. Segons expliquen els agents, “en el moment que els policies van voler marxar del lloc, un d’ells es va agafar al marc d’una de les portes del vehicle oficial, per no deixar entrar al vehicle als detinguts; després de reiterats avisos, va fer cas omís a les indicacions donades, motiu pel qual se'l va introduir dins del cotxe policial, moment en què l’altra persona va introduir el cap a l’interior de l’habitacle a través de la porta de l’acompanyant, se li va manifestar que si continuava amb aquesta actitud es procediria a la seva detenció, cosa que finalment va esdevenir”.

Finalment, el dia de Nadal al matí, els agents van detenir una dona resident al Pas de la Casa per haver, suposadament, agredit la seva exparella. L'home va requerir els agents i els va explicar que, després d'una discussió, havia estat agredit. Després de parlar amb les parts, van determinar que la dona havia entrat sense permís al domicili de l'exparella, li va trencar mobiliari i li va donar una bufetada a la cara.

PUBLICITAT
PUBLICITAT