PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bon tancament del Poblet de Nadal

Els comerciants més veterans consideren que l’esdeveniment els ajuda any rere any a donar-se a conèixer en l’àmbit internacional

Per Laia Bautista

La camioneta de productes agrícoles i artesans al Poblet de Nadal, ahir a la tarda.
La camioneta de productes agrícoles i artesans al Poblet de Nadal, ahir a la tarda. | Laia Bautista Servat

El Poblet de Nadal va tancar les portes ahir a la tarda després d’estar un mes operatiu a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. En l’edició d’enguany, els comerciants més veterans van explicar que any rere any l’esdeveniment nadalenc els ajuda a promocionar i a donar a conèixer els productes tant en l’àmbit nacional com internacional, un fet que cada cop més es reflecteix en l’increment de les vendes dels seus productes.

En aquest sentit, el propietari de la camioneta de productes agrícoles i artesans d’Andorra, Lluís Dejuan, va remarcar que «una vegada més, nosaltres hem tornat a triomfar. El fet és que ens hem adonat que al llarg dels sis anys que ha participat la camioneta al Poblet, hem passat de ser els grans desconeguts a esdevenir els més coneguts tant del Poblet de Nadal com d’altres mercats que és fan al Principat», puntualitzant que tot i que aquest any «no teníem massa bones perspectives» ni sabien com evolucionaria la situació de la covid, «la gent ha demostrat que té ganes de sortir, de comprar i de fer coses», va assegurar.

A l’estand de Laminand, una de les propietàries de l’empresa, Olga Moran, també va compartir el punt de vista de Dejuan. «És el tercer any que estem al Poblet i ha anat molt bé. Per nosaltres ha sigut un dels anys que millor ens ha anat», va ressaltar i va explicar que els que no acaben comprant a l’estand, ho acaben fent per la pàgina web. «Els productes personalitzables sempre criden l’atenció per aquestes dates tan assenyalades», fet pel qual l’arbre plantable i els adorns nadalencs han estat els seus productes estrella.

Un altre producte del país que també fa anys que té una paradeta al Poblet de Nadal és la d’Autèntic Abelles. El propietari, Mathieu Garaud, va voler posar en relleu que, després de la presentació de l’hidromel a la Fira d’Andorra, el nou producte ha tingut molt bona acceptació. «Hi ha gent que ha vingut a última hora per comprar-lo perquè l’han provat per Nadal», va ressaltar.

Finalment, Ernesto Amilcar un dels crepers més coneguts del país i que fa cinc anys que participa al Poblet de Nadal també va corroborar que «el Poblet és una eina que ajuda a promoure els petits comerços del país de cara els turistes», un fet que, en el seu cas, va assegurar que s’ha vist reflectit en l’augment de clients que cada any té i que s’aproximen fins a la seva paradeta per repetir una crep un o batut. Amilcar també va destacar l’increment de vendes d’enguany tot i la situació sanitària les mesures de contenció del virus del moment. «Seguiré endolcint la vida de tothom», va esmentar.

Pel que fa a l’afluència de turistes, les paradetes amb les quals va poder parlar EL PERIÒDIC van estar d’acord en el fet que el turisme de proximitat ha estat el que més ha predominat, especialment catalans i madrilenys, tot i que, enguany, els residents i andorrans han sigut, sens dubte, els que més vida han aportat al Poblet de Nadal. Tot i això, també s’han vist alguns alemanys, anglesos, holandesos i llatinoamericans, dels quals els comerciants van posar en relleu que n’hi havia tant de turistes com de residents.

Neret-after shopping

Respecte a l’espai musical del Poblet de Nadal Neret-after shopping, l’encarregada de la zona de restauració i de l’entrada dels clients, Pamela Huerta, va voler traslladar que «l’any que ve es torni a repetir la iniciativa de l’espai Neret, perquè ha estat genial». En aquest sentit, va explicar que tot i ser una de les novetats d’enguany, «les primeres setmanes vam haver de tancar sis cops la zona i es van formar cues de gairebé cinc metres per poder accedir-hi. A la gent li agrada prendre alguna cosa mentre escolta música a l’aire lliure i està a la vora del foc». A més, els artistes que van donar més ambient segons l’afluència de gent van ser: el grup de country Old School que va tocar el 21 de desembre, els joves del TrioD3 el de desembre i els Vibran que van actuar el dia 11 i 22 de desembre. Pel que fa als discjòqueis, els que més van agradar al públic van ser l’andorrà John Holt (que va punxar el 27 de novembre i el 5, 10, 18, 21 i 23 de desembre) i Ame (que va estar a l’escenari el 8,9 i 26 de desembre). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT