PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta òmicron en menys d’un 30% dels casos

Es preveu que avui arribin 20.000 dosis de Moderna provinents de França

Per El Periòdic

La secretària d’Estat Helena Mas.
La secretària d’Estat Helena Mas. | Govern d’Andorra

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va confirmar divendres passat que s’ha detectat la variant òmicron al Principat. Mas va explicar que «en les anàlisis d’aigües residuals fetes el 21 de desembre, de les quals n’hem obtingut recentment els resultats, es va detectar la nova variant». No obstant això, va afegir que «en valors percentuals, segons les dades de les quals disposem, es tracta de xifres inferiors al 30%». Per tal de fer front a la nova variant, Mas va indicar que s’ha creat un grup de treball amb l’objectiu d’afrontar amb garanties els reptes que planteja òmicron, com és el fet que «és més infectiva però menys agressiva» i que, per tant, es reforçarà el sistema de rastreig de l’Oficina Covid, així com l’atenció primària.

Sobre la vacunació, Mas va explicar que ja s’havien administrat 130.409 dosis, 1.421 de les quals en les vint-i-quatre hores anteriors. Aquest fet va situar la vaccinació total de primeres dosis en 57.545 (82,5%), la de segones en 55.523 (80,2%), i de terceres dosis en 17.231. La secretaria d’Estat va explicar que «esperem que avui ens arribin 20.000 dosis de Moderna, provinents de França, i en els propers dies 21.000 de Pfizer provinents d’Espanya». Aquest reforç de vaccins propiciarà que s’ampliïn les taules de vacunació de 4 a 6 i posteriorment a 8, que han de permetre arribar a les 2.000 inoculacions diàries. «Intentarem que al gener, tothom qui vulgui pugui tenir administrada la tercera dosi», va afirmar Mas. 

El procés entre els joves de 12 a 15 anys, també avança a bon ritme, segons va assegurar Salut. Ara com ara ja s’han administrat fins a 4.386 vacunes, de les quals 2.320 són primeres dosis i representen el 69% del total, i 2.066 són segones dosis, que arriben fins al 62% del total de la franja d’edat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT