PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El karate podria estar present en els Jocs dels Petits Estats del 2025

L’esport va deixar de ser olímpic, però es valorarà la seva integració a la cita

Per El Periòdic

Un instant del darrer Trofeu de Nadal 2021.
Un instant del darrer Trofeu de Nadal 2021. | Federació Andorrana de Karate

El karate podria estar present en els Jocs dels Petits Estats que tindran lloc a Andorra el pròxim 2025. Així ho va explicar el secretari d’estat d’Esports, Justo Ruiz, en una entrevista realitzada per l’Agència Andorrana de Notícies (ANA).

L’esport va deixar de ser olímpic després que així ho anunciessin els organitzadors dels Jocs Olímpics de París, juntament amb el beisbol i el softbol, mentre que en el seu lloc entraran en el programa altres quatre: el surf, l’escalada, el skateboard (que farà el seu debut en aquesta edició) i el breakdance, una modalitat que serà olímpica per primera vegada en la història.

«Ens va sorprendre que deixés de formar part dels Jocs Olímpics i no sé si té alguna cosa a veure en els dels Petits Estats», va dir Ruiz, mentre afegia que «entenc que quan toqui organitzar, valorarem amb tots els participants, i si tots els integrants tenen equips, no hi hauria d’haver cap problema perquè hi hagués competició de karate. Però serà una decisió que haurà de ser conjunta». D’aquesta manera, els karatekes andorrans podrien tenir l’opció de lluitar per uns bons resultats, i tornar l’esport al focus olímpic. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT