PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Busquen sensacions

Irineu Esteve i Carola Vila disputen el Tour d’Esquí a Suïssa amb l’objectiu de consolidar els darrers resultats

Per David Sansaloni

Irineu Esteve durant la trobada de Nadal de la FAE.
Irineu Esteve durant la trobada de Nadal de la FAE. | Carles Alonso

La competició no s’atura per als corredors d’esquí de fons. Els competidors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Irineu Esteve i Carola Vila, van marxar ahir cap a Lenzerheide (Suïssa) per formar part del Tour d’Esquí 2021-2022. Aquesta serà la 16a edició de l’esdeveniment, i el mateix formarà part de la Copa del Món FIS de la disciplina. La prova per etapes de la Copa del Món començarà en Lenzerheide demà, i conclourà amb l’etapa de la pujada final en Val di Fiemme (Itàlia) el pròxim 4 de gener de 2022. Aquesta serà la quarta edició que començarà en la localitat suïssa, i comptarà amb el rus Alexander Bolshunov i l’estatunidenca Jessie Diggins com a defensors del títol. 


Per als esquiadors de la FAE, aquesta serà una competició clau de cara al futur. Amb la cita olímpica a l’horitzó, els tricolor volen retrobar-se amb les millors sensacions possibles sobre la neu. Pel que fa a Esteve, aquest és un dels ferms candidats per a la federació, juntament amb Joan Verdú, de fer-se amb una plaça olímpica, però l’andorrà va ser clar, explicant que «ens vam fixar dos objectius al començament de la temporada: el Tour i els Jocs Olímpics. Veurem com va el Tour, que crec que pot anar bé, però evidentment, si veiem que no tenim el nivell al Tour, l’altra cita [els Jocs] tampoc la farem. No obstant això, arribem amb ganes i en forma».


Esteve va anar de menys a més en les darreres cites en les quals va participar. En les dues curses FIS a Noruega, a Gala, «encara em va faltar bastant ritme», va dir l’esquiador, mentre afegia que després, a Lillehammer, «tampoc va anar del tot bé, però, per fi, a Davos, vaig poder trobar aquest ritme, i esperem seguir pel mateix camí». Com a objectiu principal «intentarem, sobretot a la classificació general, acabar més al davant que els altres anys que hem fet el Tour», va assenyalar Esteve.


Per la seva banda, Vila no comptava amb el fet de formar part en el Tour d’Esquí, però els seus darrers resultats van convèncer els tècnics i directius de la FAE, i és que l’esportista també és una ferma candidata a estar present als Jocs Olímpics d’Hivern, que es disputaran a Pequín el pròxim mes de febrer. «En les primeres curses potser ens va costar una mica arrencar i agafar ritme, però crec que vam poder fer una Copa del Món molt bona a Suïssa, a Davos, que sobretot, pel que fa al temps de cursa, penso que va ser molt bo», va explicar Vila. L’andorrana va disputar també una altra Copa d’Europa amb els joves de l’EEBE, i va aconseguir uns bons resultats «per crear confiança, i poder encarar un altre cop la Copa del Món amb més confiança». En ser preguntada sobre el seu full de ruta, Vila va comentar que «no sabem si l’acabarem o no [el Tour]. Farem les primeres etapes i anirem veient en funció de com vagi». La jove esquiadora utilitzarà aquest esdeveniment per posar-se a prova, ja que la seva evolució sembla ser més positiva del que s’hauria esperat en un primer moment per part de la federació, sent un cas similar al de la seva companya a la FAE, la rider Maeva Estevez.


Els Jocs Olímpics segueixen sent la gran incògnita pel que fa a la confirmació dels corredors que hi participaran. En el cas de Vila, la del Principat veu la cita «molt lluny, però està clar que fa il·lusió, que és la competició més important que hi ha cada quatre anys, així que estic il·lusionada, però sense pressió avui dia». La FAE, en paraules del seu gerent, Carles Visa, ja va comunicar que la decisió sobre quins esportistes acudirien a Pequín no es prendria fins que acabés el període de classificació, setmanes abans de l’esdeveniment. Els noms de Verdú i Esteve semblen clars, però falten per confirmar qui els acompanyaran en les disciplines d’alpí i de fons, formant un total de quatre places, i a l’espera de què Estevez sigui la cinquena (en aquest cas en snowboard).


Finalment, la mateixa federació va anunciar que podrien arribar a ser sis bitllets els que s’aconsegueixin, ja que una tercera plaça en esquí alpí estaria a l’espera de ser aprovada, o no, i de la qual no se sabrà res fins més arribada la data límit. De moment, el Tour d’Esquí servirà per veure en quin punt es troben els esquiadors andorrans. 

 

Les decles

 

Irineu Esteve - Esquiador de fons

«Intentarem, sobretot a la classificació general, acabar més al davant que els altres anys que 
 

Carola Vila - Esquiadora de fons

«No sabem si l’acabarem o no [el Tour]. Farem les primeres etapes i anirem veient en funció de com vagi»

PUBLICITAT
PUBLICITAT