PUBLICITAT

Canillo

Motivats per a seguir

Els equips de la FAE realitzen la tradicional trobada de Nadal amb els èxits de Verdú i Moreno al capdavant

Per David Sansaloni

La secció d’esquí alpí de la FAE, ahir en la trobada de Nadal a Grandvalira.
La secció d’esquí alpí de la FAE, ahir en la trobada de Nadal a Grandvalira. | FAE

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va realitzar ahir la tradicional trobada de Nadal, amb els equips de totes les disciplines, a Grandvalira. A l’acte van assistir tots els corredors i corredores, així com l’staff tècnic de cada secció, els membres de la junta directiva de la FAE, amb el seu president, Josep Pintat, al capdavant, a més de patrocinadors, col·laboradors, i també representants del Govern, amb la presència de la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva, així com del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.


La trobada va tenir dos protagonistes clau: Joan Verdú i Cande Moreno. Ambdós esportistes venen de registrar unes fites excepcionals, sobretot en el cas de Verdú, que es va proclamar campió a les dues últimes proves de gegant de la Copa d’Europa de Glungezer (Àustria). L’andorrà és líder actual de la competició, i durant la trobada va declarar que «estic molt orgullós de com vaig afrontar aquestes últimes curses, amb tota la pressió del que suposa un resultat com aquest, i estic molt feliç d’haver pogut treure un bon resultat per a Andorra». Sent clar, Verdú també va recordar que «el moment en el qual vaig pujar al podi i em van posar l’himne andorrà, va ser molt emotiu, i gairebé em cauen les llàgrimes», i ja somia en les finals de Copa d’Europa que es disputaran l’any vinent a Andorra, assenyalant que «si arribo amb opcions de poder lluitar per aquest títol, i aquí a casa, ho fa encara més especial del que podria semblar des d’un primer moment».


Per la seva part, Moreno va patir un calvari a causa d’una lesió a l’esquena, que la va tenir allunyada de la neu gairebé un any. Ara, l’esquiadora ha tornat a l’àmbit competitiu, registrant la seva millor marca en un descens de la Copa d’Europa, amb una 19a posició a Passo San Pellegrino (Val di Fassa). «Estic encara en aquest procés d’agafar confiança, perquè al final fa tant de temps que estic esquiant amb molèsties que no soc conscient que ara estic millor», va dir la de la FAE, mentre afegia que «si físicament, avui dia, no estic tenint cap impediment, no vull que sigui la part mental la que m’arrossegui». Moreno és una de les fermes candidates a respresentar Andorra en els pròxims Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín, al febrer, però abans, diu, «vull consolidar-me a la Copa d’Europa, com he fet a l’última cursa, i si vaig a les olimpíades, poder fer un bon paper allà».


Finalment, va ser el gerent de la FAE, Carles Visa, qui va agafar la paraula per desitjar bones festes als assistents, recordant que «no ens hem d’aturar aquí [fent referència als darrers èxits] i volem seguir treballant com hem fet fins ara, i de ben segur els resultats acabaran arribant, com hem demostrat». 

 

Les decles

 

Joan Verdú - Esquiador d'alpí

«El moment en el qual vaig pujar al podi i em van posar l’himne andorrà va ser molt emotiu, gairebé em cauen les llàgrimes»

 

Cande Moreno - Esquiadora d'alpí

«Vull consolidar-me a la Copa d’Europa, com he fet a l’última cursa, i si vaig a les olimpíades, poder fer un bon paper allà»

PUBLICITAT
PUBLICITAT