PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vives recorda els morts per covid i apel·la a la «solidaritat» de tothom

El copríncep episcopal incideix en l’acollida de refugiats i la col·laboració en la lluita contra el canvi climàtic

Per El Periòdic

La recepció del copríncep episcopal, Joan Enric Vives, ahir al Palau Episcopal.
La recepció del copríncep episcopal, Joan Enric Vives, ahir al Palau Episcopal. | BISBAT D\'URGELL

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va destacar ahir, durant la tradicional recepció nadalenca que cada any celebra al Palau Episcopal, la «bona relació» que hi ha entre les autoritats del Principat i l’església catòlica. La recepció d’enguany va estar marcada per l’absència del cap de Govern, Xavier Espot, que a primera hora del matí va anunciar que iniciava un període de confinament per haver donat positiu per covid. La delegació andorrana, formada per una trentena d’autoritats, la va encapçalar la síndica general, Roser Suñé. Vives va iniciar el discurs amb un record per a les víctimes de la pandèmia i també per al personal sanitari, «tan estressat» com a conseqüència la pressió hospitalària provocada pels contagis de coronavirus: «Revivim l’absència de tantes persones estimades que avui no ens poden acompanyar, perquè ja no hi són, i descansen en el Senyor. A tots ells els adrecem una pregària i un record molt especial, amb la confiança de tornar-nos a retrobar algun dia i abraçar-nos novament en la festa eterna que Jesús, naixent a Betlem, ens vingué a portar».

Durant el parlament, que va durar prop de 20 minuts, el corpíncep episcopal va insistir en promoure els valors de la solidaritat: «Hem de continuar treballant amb renovada confiança per impedir deixar ningú enrere: solidaritat vers els pobres, els immigrants i amb els qui ens costa mirar a la cara» i en els lligams entre Andorra i els seus coprínceps: «Andorra, fidel a les seves tradicions i fent costat als seus coprínceps, s’aplega aquests dies per celebrar aquestes festes entranyables». «Cadascú des de les seves possibilitats, científics, sanitaris, polítics, sacerdots i agents pastorals, però també docents, cossos de seguretat, treballadors del comerç i de la construcció, del transport, de l’alimentació i la restauració, del món de la cultura i l’oci, de la comunicació i de tots els sectors socioeconòmics ens hem d’implicar i sumar esforços per sortir més units i més forts de la crisi sociosanitària. Entre tots ens en sortirem», va asseverar.

Vives també va incidir en la «bona relació» existent entre les autoritats andorranes i l’església catòlica, i va posar l’exemple de la coordinació entre les institucions del país i la comunitat de Sant Egidi, que ha fet possible l’arribada al Principat de tres famílies de refugiats sirians en els darrers tres anys. «El nou any, que ens serveixi per continuar avançant en tants projectes i necessitats del nostre país: la integració dels nouvinguts a Andorra, l’acollida d’immigrants i de refugiats, la col·laboració estreta amb els nostres veïns així com la preocupació solidària de tants països pel canvi climàtic», va manifestar. I va afegir: «Deixeu que m’uneixi als precs del papa Francesc perquè tot el món i totes les diòcesis acollim, autoritats i església, els refugiats amb major responsabilitat. Mitjans econòmics centrats en processos de migració ordenats, que permetin fer viable el seu projecte de vida. També a Andorra hi estem col·laborant, tenim aquesta realitat de famílies que han vingut i que han estat molt ben acollides, de bona col·laboració entre les autoritats andorranes i l’església catòlica».
Enguany, a causa de la situació actual, l’acte es va realitzar de manera restrictiva en el nombre de convidats i en les mesures de distanciament social. Pel que fa a les persones assistents es va restringir a una trentena. Vives va saludar un per un els convidats. Entre els més destacats hi havia els ministres Josep Maria Rossell, Jordi Gallardo, Eric Jover i Maria Ubach; els cònsols Conxita Marsol, Josep Àngel Mortés, Josep Majoral i Laura Mas; els presidents del grups parlamentaris Ferran Costa, Carles Ensenyat, Josep Pintat i la presidenta suplent del PS, Susanna Vela, així com la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall; el cap de gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, i l’ambaixador espanyol, Àngel Ros.

L’acte va acabar, després del discurs del copríncep, amb la interpretació de tres temes musicals, per part de la violoncel·lista de l’ONCA Mireia Planas. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT