PUBLICITAT

Ordino engega formacions amb personal del comú per certificar informadors de reserva de la biosfera

La convocatòria ha anat dirigida als departaments de Turisme, Medi Ambient i Comunicació

Per El Periòdic

Les formacions que s'han dut a terme amb el personal del comú d'Ordino.
Les formacions que s'han dut a terme amb el personal del comú d'Ordino. | COMÚ D\'ORDINO

 

El Comú d'Ordino ha organitzat a la Casa de la muntanya una formació per a certificar informadors de la reserva de la biosfera. La convocatòria ha anat dirigida als departaments de Turisme, Medi Ambient i Comunicació i és la primera que s'organitza. L'objectiu és fer-la extensiva a altres sectors de la parròquia com els hotelers, comerciants i guies de muntanya. L'enginyer d'Andorra Recerca + Innovació, Marc Font, que va ser el coordinador del procés de candidatura de la reserva de la biosfera a Ordino, ha estat el tècnic escollit per presentar els continguts. La iniciativa ha servit per ampliar coneixements, resoldre dubtes i obtenir el màxim d'informació per poder donar resposta a les preguntes i inquietuds que sorgeixin de la ciutadania en relació amb la declaració de la vall d'Ordino com a reserva de la biosfera.

La reunió ha tingut lloc a la sala del Cim, i hi han assistit nou treballadors de la corporació. S'han tractat aspectes teòrics i pràctics com els principals valors que han fet possible el reconeixement d'espècies com la campaneta andorrana (flora), la sargantana pallaresa (rèptil) o l'Almesquera (mamífer); la delimitació de les zones nucli 13,2% on es troba l'espai natural protegit (parc natural de la vall de Sorteny); la zona tampó, que representa un 72% del territori, i la de transició amb un 17,8% que inclou el camp de neu d'Ordino-Arcalís.

A més, s'han plantejat qüestions diverses i s'ha incentivat la participació de tothom per deixar clar conceptes molt bàsics, però recurrents, com les restriccions que comporta el label o la diferència entre una reserva de la biosfera i la vall del Madriu, espai protegit Patrimoni Mundial de la Unesco. 'Corresponsabilitza't amb la reserva de la biosfera' és el lema escollit per implicar la ciutadania i fer-la partícip en tot allò que comporta haver entrat a formar part d'aquesta xarxa mundial de 727 reserves, de 131 països amb 260 milions de persones. El títol s'obté després de realitzar la formació i aprovar un test de preguntes en línia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT