PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una nova defunció d’un ingressat a l’UCI fa arribar les morts a 139

Espot es troba en aïllament per donar positiu per covid i anul·la les visites i reunions

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot.
El cap de Govern, Xavier Espot. | ARXIU ANA

El ministeri de Salut va informar ahir d’una nova defunció aquest dijous que eleva a 139 les víctimes de la pandèmia. Es tracta d’un pacient que estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, un home de 54 anys que feia prop d’un mes que estava hospitalitzat. Així mateix, durant les darreres hores els nous positius detectats es van enfilar fins als 199, fet que provoca que els casos totals des de l’inici de la pandèmia ja arribin als 21.571, dels quals 1.707 (+15) són actius. Pel que fa a les recuperacions se situen en 19.725 després que s’hagi donat d’alta a 183 persones.

Quant a la pressió hospitalària, actualment hi ha 16 persones ingressades a planta i 14 a l’UCI, totes elles sota ventilació mecànica. A la planta Covid habilitada al Cedre no hi ha cap pacient diagnosticat amb aquesta malaltia. En relació amb la població escolar, hi ha 34 aules sota vigilància activa, 26 confinades totalment i 8 de manera parcial, i 119 en troben en vigilància passiva.

El Govern també va informar ahir que des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 128.988 vaccins, les quals 57.415 corresponen a primeres dosis, 55.619 a segona i 15.954 a terceres.

D’altra banda, l’Executiu va confirmar ahir que el cap de Govern, Xavier Espot, va donar positiu en coronavirus SARS-CoV-2. D’aquesta manera, el mandatari roman en confinament domiciliari sense símptomes després d’haver rebut ahir el resultat, amb la confirmació del diagnòstic a través d’una prova TMA.

Durant aquest dimecres, el cap de Govern es va realitzar la prova en sospitar que podria tenir algun símptoma coincident amb la malaltia. Per aquest motiu i per precaució, va anul·lar les visites i reunions amb agrupament de persones, llevat del Consell de Ministres, el qual va liderar de manera semipresencial. Segons va explicar l’Executiu en un comunicat, el cap de Govern té la voluntat de continuar exercint les seves responsabilitats des del seu domicili.

En un altre ordre de coses, la consellera general no adscrita, Carine Montaner, va presentar ahir un recurs administratiu amb l’objectiu de demanar la nul·litat del decret de noves mesures excepcionals, del 24 de novembre, «per ser una norma il·legal» i per «infringir preceptes constitucionals». En el recurs, es denuncia que les persones que exigeixen l’exhibició de passaports covid podrien incórrer en tipus delictius, ja que podria suposar un acte de coacció. En resum, considera que el decret hauria de ser nul per «discrecional» i «arbitrari». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT