PUBLICITAT

De la Rosa: «Els resultats al principi eren inimaginables»

  • El seleccionador analitza la fase preliminar de l'Europeu, amb dos triomfs i una derrota
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La mà de De la Rosa es va veure a la nova selecció absoluta Foto: ORIOL LLAURADÓ

El seleccionador nacional de futbol sala, Xavier De la Rosa, va analitzar ahir la fase preliminar de l'Europeu que el combinat tricolor va disputar la passada setmana a Dublin, on Andorra va ser segona de grup després de vèncer la República d'Irlanda i Israel, i perdre en el partit definitiu contra Noruega en un matx de trist record per als andorrans pel mal arbitratge que va condicionar el partit. Amb sis punts, el tècnic es mostrava eufòric: «Els resultats al principi eren inimaginables».

La realitat és que Andorra va derrotar la República d'Irlanda amb 1-2 quan els irlandesos es van avançar en el marcador i amb gols de Cabinho i Balcells. «Era una selecció molt jove, però ens va costar», va dir el tècnic. Contra Israel, el record de la derrota a Andorra per 3-4 va esperonar els jugadors tricolors per vèncer, tot i que també els israelians es van avançar en el marcador i Andorra no va empatar fins la segona meitat. Al final 4-1 amb dianes de Cabinho (penal), David Férriz, Jona i Anglora. «Va sortir tot rodó, i fins i tot diria que vam tenir sort, però va ser el partit més complet», en paraules de De la Rosa. Contra Noruega, continua el tècnic, «els primers 10 minuts van ser els millors de tota la fase, però després va ser un despropòsit arbitral». Els nòrdics van guanyar i així es van classificar per la fase prèvia amb un 7-3 amb gols de Cabinho, Jorge Dias i Ludo.

«Els jugadors han rendit a un nivell altíssim, fins i tot en alguns casos diria que per sobre del que s'esperava d'ells, estic contentíssim pel rendiment però sobretot perquè el grup que hem format ha estat molt bo». Així de satisfet estava el tècnic dels seus jugadors. De la Rosa va apostar per aquesta fase preliminar per un equip jove, deixant de banda la gent veterana. La nova colla de jugadors es complementen amb alguns més grans com Cabinho o Oriol Anglora, però la mitjana d'edat, segons el tècnic, està al voltant dels 23 anys. «Hem aconseguit dues victòries però és molt important haver estat durant el torneig amb les mateixes possibilitats que la resta de rivals d'obtenir la classificació».

Amb tot, posa els peus a terra i assumeix que el viscut a Dublin serà difícil de repetir: «Tardarem anys en tornar a viure això». El que destaca, amb tot, és la motivació que ha aconseguit traslladar als seleccionats, i especialment a la gent que opta a vestir la samarreta tricolor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT