PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Incertesa òmicron

Els jugadors de l’NHL s’esborren de Pequín 2022 i augmenten les converses entre les diferents federacions

Per David Sansaloni

La flama dels Jocs Olímpics de Pequín del 2022.
La flama dels Jocs Olímpics de Pequín del 2022. | Getty Images

La pandèmia segueix causant incertesa al voltant de l’organització dels pròxims Jocs Olímpics d’Hivern de 2022, que tindran lloc a la capital xinesa de Pequín. La variant òmicron de la Covid-19 ha provocat que, en aquesta ocasió, hagi estat l’NHL (la Lliga Nacional d’Hoquei estatunidenca) la que comuniqués que no enviarà els seus jugadors d’hoquei sobre gel masculí a competir en l’esdeveniment del febrer vinent, a causa de la incidència de la mateixa variant.


La competició va decidir fa escassos dies suspendre la lliga fins al pròxim 25 de desembre, pel fet que un total de 100 dels 700 jugadors que militen en els equips de la NHL estan de baixa pels protocols contra la Covid-19 instituïts per la competició, i tenia fins al 10 de gener per a retirar-se dels Jocs Olímpics de Pequín sense que suposés una sanció econòmica. Davant aquesta situació, cada vegada més entitats i organitzacions, directament lligades amb el fet que es pugui portar a terme la competició, es plantegin la magnitud del context, i si realment les decisions com la de l’NHL, estan recolzades sobre uns fets, dades i estadístiques fonamentades.


Sobre la participació dels esportistes andorrans, el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa, en declaracions a EL PERIÒDIC, va explicar que «de moment no hem valorat cap decisió. Esperem que si anés a més [la incidència i el risc de l’òmicron], el mateix COI es pronunciï al respecte». No obstant això, la decisió no sols estaria en les mans de la FAE, sinó que s’hauria de consensuar amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA), que és la màxima entitat olímpica al país. «Penso que, en cas d’incomoditat per part de la federació sobre el fet de viatjar a Pequín, el COA es pronunciaria a favor nostre, però tanmateix seria una qüestió a consensuar», va assenyalar Visa.


La presència d’esquiadors andorrans als Jocs Olímpics del pròxim febrer està assegurada, i és que «avui dia tenim quatre places segures [per als JJOO], sent gairebé més clar que dues aniran per a [Joan] Verdú i [Irineu] Esteve», va explicar el gerent de la FAE, mentre afegia que «el període de qualificació per als esportistes s’allarga fins a finals de gener, i esperarem fins a aquelles dates per donar noms 100% segurs». Aquestes places olímpiques podrien augmentar fins a sis si es donessin les condicions adequades, ja que a les dues d’esquí alpí i les dues d’esquí de fons, se sumarien la de Maeva Estevez en boardercross (es troba a tres posicions d’entrar en la llista) i una possible tercera plaça en esquí alpí, que es troba en llista d’espera.

 

Les decles

 

Carles Visa - Gerent de la FAE

 

«De moment no hem valorat cap decisió. Esperem que si anés a més, el mateix COI es pronunciï al respecte»

«Avui dia tenim quatre places segures [per als JJOO], sent gairebé més clar que dues aniran per a Verdú i Esteve»

PUBLICITAT
PUBLICITAT