Temps de descans

El MoraBanc cau derrotat davant el Metropolitans 92 i tornarà a Europa el pròxim 11 de gener del 2022

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta una jugada en el partit d’ahir.
Miller-McIntyre intenta una jugada en el partit d’ahir. | Boulogne Metropolitans 92

Derrota, per primera vegada en molt de temps, per al MoraBanc a l’EuroCup. Els tricolor no van poder superar el Metropolitans 92, en una trobada que es va posar de cara al descans, però que es va decantar en contra a les acaballes.

El partit va començar amb màxima igualtat i respecte per part d’ambdós conjunts, que no es van decidir a passar dels 10 punts quan corria més de la meitat del primer quart. Hornsby, de dos punts per al Metropolitans, i Miller-McIntyre amb un triple, van ser els primers a encetar els marcadors, però van ser els francesos els que van agafar la iniciativa, anant per davant en el lluminós. Les cistelles locals van ser ràpidament contrarestades pels tricolor, i Crawford, amb un bon encert des de la línia dels 6,75 metres, va apropar al MoraBanc a tan sols un punt (14-13). Hunter, per altra banda, estava sent un mal de cap a la pintura per als homes d’Ibon Navarro que, no obstant això, amb una combinació d’ocasions en atac van aconseguir finalment establir el 16-17, que posava per davant als del Principat per primera vegada en el duel. Quan tot semblava indicar que el 18-17 anava a ser el resultat final del primer període, Mekel es va treure una cistella des del mig camp a falta d’unes dècimes, que va ser tota una alegria per als andorrans (18-20).

Més ritme és el que va tenir el segon quart, on el MoraBanc va entrar més endollat que el seu rival. La connexió Mekel-Paulí, amb un bon alley oop, va silenciar el Marcel Cerdan, mentre que Llovet es feia gran sota la cistella i li guanyava l’un contra un al seu excompany d’equip la temporada passada, Bandja Sy. Els tricolor començaven a generar espais, fins que van arribar a situar-se vuit a sobre, i a poc a poc van anant aprofitant els errors que deixava el Metropolitans. Superiors en els rebots (10-16), els d’Ibon Navarro es van mostrar més sòlids a la zona interior, i van sortir al contraatac quan ho havien de fer, establint un parcial de 16-9 que va obligar en més d’una ocasió a Vincent Collet a demanar el temps mort.

En la represa, els papers es van intercanviar completament. Els francesos van prémer l’accelerador i Konate, que no havia aparegut fins al moment, es va penjar nou punts en aquest tercer quart. Juntament amb l’aportació de Cummings, el Metropolitans va capgirar el marcador, posant-se de nou per davant, provocant l’empipament d’Ibon Navarro, que veia com el seu equip li concedia les jugades perfectes als seus rivals.

Amb tan sols dos punts de diferència va donar inici el darrer quart. Va ser en aquest moment on les nombroses pèrdues dels tricolor més es van notar, però, tot i això, el partit va seguir molt igualat, fins al final. Les cistelles fàcils per al Metropolitans les contestava el MoraBanc amb bones accions de Hannah i Paulí, però finalment no van ser suficients i es va materialitzant la derrota per 81-74, en un pavelló que tan sols ha vist perdre el seu equip una vegada aquesta temporada. Els andorrans tornaran a Europa el pròxim 11 de gener.

Les claus

Rebots: Amb un 13-19 a favor pel que fa als rebots en la primera meitat, el MoraBanc ho va aprofitar i treure un bon avantatge.

Zona Interior: El control, tant ofensiu com defensiu, de la zona interior, va permetre sortir al contraatac en més d’una ocasió.

Pèrdues: Fins a 12 va registrar ahir el MoraBanc, fet que va aprofitar el Metropolitans per a capgirar el marcador.

Encert: Els tricolor van anar de més a menys, mentre que els francesos van fer a la inversa, sent més efectius a les acaballes.