PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CASS activa un simulador de pensions de jubilació en línia

L’eina permetrà realitzar càlculs i previsions segons els punts acumulats

Per El Periòdic

La façana de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.
La façana de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

El Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), va anunciar ahir l’activació d’una nova eina en línia que permetrà als usuaris calcular una simulació de les pensions de jubilació d’acord amb els punts de la seguretat social que es posseeixi en aquell moment. A més a més, el càlcul inclourà una projecció a futur de l’edat de jubilació aproximada amb referència a les dades laborals de l’interessat. Des del Consell d’Administració es valora positivament activar aquesta eina que ofereix una millor informació als assegurats i que serà actualitzada en cada canvi legislatiu. Es pot trobar el simulador en el següent enllaç: www.cass.ad/simulador-pensions.

D’altra banda, la CASS va validar  les tarifes dels nous actes de cardiologia intervencionista i hemodinàmica del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Fins al dia d’avui, totes les tècniques de cardiologia intervencionista han sigut derivades a centres de fora d’Andorra; les dades mostren que fins al maig es van derivar un total de 317 pacients. El SAAS, via concurs internacional, ha incorporat a la seva cartera de serveis, els serveis de cardiologia intervencionista, fonamentalment en el que fa a la pràctica de coronariografies, angioplàsties i col·locació d’stents intracoronaris, estudis electrofisiològics diagnòstics i terapèutics, així com la col·locació de marcapassos. Aquest nou servei permetrà la realització a l’hospital de les tècniques bàsiques i programades, mantenint la derivació a centres de referència de les tècniques més complexes o les més urgents. Aproximadament es preveu que es realitzin a Andorra el 80% de les tècniques prescrites.

Finalment, es valida l’informe de modificació del decret d’aprovació del reglament de funcionament del Tribunal Mèdic, en què se simplifica el procediment de resolució dels recursos que tinguin per objecte la valoració de l’estat de salut de la persona assegurada. Així doncs, s’estableix la facultat de l’assegurat o bé del Consell d’Administració de demanar el parer d’un Tribunal Mèdic compost per tres especialistes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT