PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detectats 144 nous contagis i hi ha 35 pacients a l’hospital

Els malalts de covid s’han reduit fins a 1.740, gràcies a la recuperació de 165 persones

Per El Periòdic

Un sanitari duent a terme una TMA a un ciutadà.
Un sanitari duent a terme una TMA a un ciutadà. | ANA / L. G.

El Ministeri de Salut va diagnosticar un total de 144 nous casos de coronavirus durant l’última jornada, una xifra que eleva el nombre de ciutadans que han estat contagiats des de l’inici de la crisi sanitària a 21.206. D’aquesta manera, els casos actius s’han reduït fins al 1.740 (-19), gràcies a la recuperació de 165 persones, els quals incrementen la xifra de persones que han superat el virus a les 19.329. El nombre de defuncions es manté en 137.

Respecte a la pressió sanitària a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, des del Govern informen que hi ha 35 ciutadans ingressats al centre mèdic, 18 a planta i 17 a la Unitat de Cures Intensives (UCI), dels quals 16 requereixen ventilació mecànica. La planta covid habilitada al centre sociosanitari El Cedre, segueix sense cap pacient.

En referència a l’afectació de la covid sobre la població escolar, actualment hi ha 149 aules en vigilància activa, 114 de manera total, 35 parcial i 30 en passiva. Quant a l’evolució de la campanya de vacunació, s’han administrat un total de 125.201 vaccins, dels quals 51.172 corresponen a primeres dosis, 54.865 a segones i 13.164 a terceres. D’altra banda, la Comissió Europea va aprovar la mesura per la qual el passaport covid caduca al cap de nou mesos a no ser que es rebi una nova dosi de reforç abans d’aquest període. 

Per la seva banda, l’ambaixada d’Andorra a França, va fer públic un document en què expressava que tots els ciutadans residents al país veí poden vacunar-se allà. De totes maneres, si aquests ciutadans es troben al Principat, es podran vacunar aquí en cas de necessitat. Amb relació a les afectacions del virus a França, des de dissabte passat és necessari tenir un motiu justificat per viatjar al Regne Unit o tornar d’allà amb l’obligatorietat de realitzar una PCR o un test d’antígens de menys de 24 hores. A més a més, caldrà dur a terme un aïllament de set dies. Tot i això, el confinament preventiu es pot aixecar si es realitza una nova TMA o PCR després de 48 hores d’haver arribat al país.

Pel que fa a l’afectació del virus a Catalunya, ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va qualificar la situació sanitària de «crítica» amb relació al notable augment dels indicadors de la pandèmia, i per aquesta raó va anunciar noves restriccions que afectaran la població amb termes de mobilitat i reunions socials. D’una banda, es tanca l’oci nocturn, es limiten les trobades socials a menys de 10 persones i s’imposa el toc de queda des de les 01.00 hores fins a les 06.00. D’altra banda, l’aforament del comerç es redueix al 70%, igual que en els actes culturals i els gimnasos. Els bars i la restauració es veuran afectats amb una nova reducció del 50% de l’aforament a l’interior dels establiments. El govern català preveu que la resolució tingui una vigència de 15 dies i es posarà en marxa durant la matinada de demà a divendres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT