PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’hoteleria preveu un 83% d’ocupació pels dies 24 i 31

El sector ressalta les «bones» xifres d’entre setmana i cap de setmana passat

Per Laia Bautista

Imatge d’arxiu de turistes per l’avinguda Meritxell.
Imatge d’arxiu de turistes per l’avinguda Meritxell. | L.B.S.

El sector de l’hoteleria preveu una mitjana del 83% d’ocupació pels dies 24 i 31 de desembre, segons va informar ahir en un comunicat la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). A més, va afegir que les dades no parteixen del 100% dels enquestats, sinó que és la mitjana que tenen el dia d’avui. 

El director de l’UHA, Jordi Pujol, va fer saber a EL PERIÒDIC que «és una previsió bastant bona per la situació sanitària actual». A més, va assenyalar que la mitjana pot variar bé perquè «encara hi ha força hotels del centre i de la parròquia de Sant Julià de Lòria que no han contestat l’enquesta» o bé per «les reserves d’última hora i les restriccions per la covid». Tot i això, va deixar clar que des del sector consideren que, de moment, «són xifres correctes» per a aquests dies de l’any.

En un altre sentit,des de l’hoteleria va ressaltar les «bones» xifres que han tingut entre setmana i el cap de setmana passats. Concretament, entre setmana s’ha registrat una mitjana del 59,07% d’ocupació, un 15,96% més respecte a la darrera setmana del mes de novembre, quan estava al 43,11% i un 13,12% més respecte a la setmana del 15 al 21 de novembre que hi havia un 45,95% d’ocupació.

Quant a la situació del cap de setmana, la mitjana d’ocupació s’ha enfilat fins al 72,17%, un percentatge molt similar al dels dos últims caps de setmana de novembre. Concretament, 1,26% més respecte a l’última setmana que es trobava a un 70,91%, mentre que al cap de setmana del 15 al 21 de novembre es troba un 0,47% per sota, ja que l’ocupació va arribar fins al 72,64%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT