PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COA queda pendent de la resolució de les beques olímpiques

L’entitat renova el seu conveni de patrocini amb Andbank per als pròxims quatre anys

Per El Periòdic

Martí, Cabanes, Espot i Cerqueda, ahir durant la presentació del conveni.
Martí, Cabanes, Espot i Cerqueda, ahir durant la presentació del conveni. | EL PERIÒDIC

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) i Andbank van anunciar la renovació de l’acord de patrocini que els uneix des del 2004, com a mínim, fins al 2025. A l’acte van comparèixer el director de banca país d’Andbank, Josep Maria Cabanes, i el president del COA, Jaume Martí, que posteriorment va aclarir en quin punt es trobava la resolució per part del Comitè Olímpic Internacional (COI)  de les beques de solidaritat olímpica. «Al gener sabrem quins esportistes han rebut l’ajuda, però de moment no tenim cap informació del COI», va explicar Martí. Un total de sis beques s’han demanat des del Principat al COI per tal de poder preparar els esportistes andorrans de cara als Jocs Olímpics de París 2024.

Pel que fa als noms, en atletisme s’han proposat Nahuel Carabaña i Pol Moya; en natació Nàdia Tudó i Tomàs Lomero; en tenis Vicky Jiménez; i en piragüisme Mònica Dòria. D’altra banda, Martí va assenyalar que per als Jocs Olímpics d’hivern hi han confirmades «sis places, però serà la federació d’esquí la que, en funció del nivell dels esquiadors, decidirà quants atletes hi prenen part».

Sobre les opcions, «que esportistes com Joan Verdú, Irineu Esteve, Carola Vila o Cande Moreno puguin obtenir algun diploma no és res fora de lloc». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT