PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Líder Verdú

L’andorrà guanya per segona vegada a la Copa d’Europa de Glungezer i se situa al capdavant de la competició

Per David Sansaloni

Verdú durant la Copa d’Europa de Glungezer.
Verdú durant la Copa d’Europa de Glungezer. | @AgenceZoom

Joan Verdú ho va tornar a fer. Diumenge va vèncer en el primer gegant de Glungezer, i ahir ho va repetir. A conseqüència d’aquesta victòria, Verdú se situa líder de la Copa d’Europa de gegant, i ho fa amb un total de 224 punts, mentre que segon és el finlandès Torsti, amb 204, i a la tercera posició compareixen el nord-americà Brian McLaughlin, i el suís Cedric Noger, els dos amb 136 punts.


Un total de 200 punts registrats en dos dies posen l’andorrà al capdavant de la classificació, i confirmen el bon estat de forma de l’esquiador de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). Tanmateix, i tot i queda en segon planol, Verdú ha aconseguit baixar els seus punts FIS, ja que va marcar 15.00 en la prova d’ahir. Segona Copa d’Europa de gegant per al del Principat en dos dies, una fita històrica mai registrada amb anterioritat en l’esport del país, i ho va materialitzar a la segona cursa a Àustria. 


El de la FAE es va imposar després de ser segon en la primera mànega, i remuntar a la segona baixada per acabar assolint la victòria. El seu temps total va ser de 2.19.29, mentre que el finlandès Samu Torsti, que va ser primer en la primera mànega, va acabar cedint i relegat a la segona plaça amb un marge de +0.56, mentre que el francès Loevan Parand va completar el podi amb un +1.08.


Pel que fa a l’ocorregut, la primera mànega de Verdú havia estat tan bona que s’havia situat amb el segon temps, amb +0.65 respecte a Torsti, que marcava el millor registre amb 1.09.87. Seguidament, a la segona mànega, sortint a la inversa, l’andorrà tenia la pressió d’haver de donar-ho tot esperant el resultat de Torsti, que sortia just després, i va ser en aquesta baixada on Verdú va registrar el millor temps amb 1.08.77, pels 1.09.98 de Torsti, que va ser 16è.


«No tinc paraules. Segona victòria... Increïble. Sabia que seria una cursa dura, però estava mentalitzat que havia d’anar a la guerra», va declarar Verdú una vegada acabada la jornada a Glungezer. El tricolor va treure el caràcter en un context gens fàcil, amb unes condicions de «poca visibilitat, però havia d’anar a totes i he aconseguit fer una supersegona mànega que em permet guanyar, portar-me la meva segona victòria, millorar els punts FIS, liderar el campionat europeu... és increïble», va explicar l’esquiador, mentre assenyalava que, en aquest moment, es troba «supermotivat i supercontent de com està anant tot, i amb moltes ganes de fer front a aquesta temporada», per a, finalment, donar les gràcies «a tothom pel suport». 


I és que al jove competidor li han arribat un munt de missatges d’ànim, de felicitacions, sobretot per les xarxes socials, on figures públiques, de l’esport, de la política del país, i inclús d’altres federacions, s’han bolcat amb ell. El seu entrenador, Fred Beauviel, també es va voler sumar a aquest col·lectiu, però des d’un punt de vista més pròxim. Beauviel va assegurar que «aquest resultat és fruit de molts dies de feina. No és una casualitat, sinó que arriba gràcies a les seves capacitats». D’igual manera, el preparado va recalcar també que «no he dubtat mai de les seves capacitats. L’objectiu era situar-se el millor possible en la Copa d’Europa, i ara som líders». 

 

Les decles

 

Joan Verdú - Esquiador

«No tinc paraules. [...] Sabia que seria una cursa dura, però estava mentalitzat que havia d’anar a la guerra»

 

Fred Beauviel - Entrenador de Joan Verdú

«Aquest resultat és fruit de molts dies de feina. No és una casualitat, sinó que arriba gràcies a les seves capacitats»

 

Puig, ‘out’ a Sant Moritz

 

Roger Puig va disputar el primer eslàlom de la Copa del Món de Sant Moritz, on va competir molt bé a la primera mànega, amb un molt bon esquí, fluid i sense errors, que el va situar en la 10a posició i entre els millors del món. No obstant això, a la segona mànega, va enforquillar cap al final del traçat, i això va provocar que s’acabessin totes les expectatives de fer un altre top10 a la Copa del Món, tot i registrar una segona mànega, fins a aquell punt, d’un alt nivell competitiu. 

 

Bartumeu, Mijares i Medina, al gegant albanès de Kronplatz

 

Els esquiadors de la FAE Gabriel Bartumeu, Carla Mijares i Íria Medina van disputar ahir el gegant corresponent als Nacionals d’Albània. Bartumeu va aconseguir la 17a posició, amb un temps de 2.37.14, a 3.17 del vencedor, que va ser l’italià Federico Liberatore, amb un crono de 2.33.97. Per la seva banda, Mijares no va poder completar la primera mànega, mentre que Medina va assolir la 22a plaça, sortint amb el dorsal 40. El seu temps va ser de 2.42.89, a 5.40 de la guanyadora, la italiana Luisa Matilde Bertani, que va vèncer amb un 2.37.49. La mateixa estació acollirà avui un altre gegant, que serà, de nou, de màxima exigència per als del Principat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT