Empat entre els dos primers que estrenyen la part alta de la taula

La competició nacional tanca el 2021 amb máxima emoció a la part alta

Gastón Machado amb la pilota perseguit per Sergi Moreno, ahir en l'Inter-UE Santa Coloma. | Xavi Miró / FAF

La darrera jornada del 2021 ha estat tot un espectacle. El duel pel lideratge entre Inter i UE va acabar en taules. Sant Julià i Atlètic d’Escaldes van guanyar i han comprimit encara més la part alta de la taula, sense oblidar un FC Santa Coloma que també va sumar els 3 punts, els mateixos que el separen de la quarta posició.

ATLÈTIC ESCALDES 3 – FC ORDINO 0

L’Atlètic Club d’Escaldes acomiada el 2021 amb una victòria i en posicions de play-off pel títol en imposar-se per 3-0 a l’Ordino en un partit que va tenir més igualtat que la que diu el marcador. Al descans es va arribar amb un empat sense gols i el partit no es va decidir fins la segona part farcida d’incidències. Al minut 47 Ivan Garrido va inaugurar el marcador engaltant de primeres a la xarxa una centrada des de la banda Esquerra d’Àlex Martínez. Poc després, Camara va tenir una gran oportunitat per empatar en aprofitar una pasada a l’espai de Corominas, però el seu xut centrat i potent el va refusar Àlex Ruiz. Novament ho va intentar l’Ordino per la dreta quan encara no s’havia complert el quart d’hora de la represa però de nou el meta de l’Atlètic va repel·lir un xut, aquest de Víctor Bernat.

Al minut 71, Lucas Maciel va ser expulsat en veure la segona groga i uns minuts més tard, Àlex Martínez marcaria un gol d’hemeroteca escapant-se per velocitat des del mig del camp i superant Obregon amb una subtil vaselina. Al minut 86, amb l’Ordino amb 9 homes per l’expulsió de Carmona -de nou segona groga-, l’Atlètic va sentenciar mitjançant una rematada de cap d’Alex Sanchez que va suposar el definitiu 3-0.

INTER ESCALDES 2 – UE SANTA COLOMA 2

El duel entre els dos primers classificats es va viure amb máxima emoció fins el darrer sospir i va acabar amb un empat a 2 gols que manté l’Inter com a líder, amb dos punts de diferencia respecte d’una UE que té pendent un partit, el derbi colomenc davant el FC Santa Coloma. Sense temps per deduir les intencions futbolístiques de cap dels dos equips, una incursió de Wesley Barbosa per la banda esquerra va acabar amb una definició perfecte del lateral colomenc per sobre de Josep Gomes que valia el 0-1. En un partit amb escasses ocasions, marcar un gol valia el seu pes en or però en la primera ocasió amb cara i ulls dels de Fede Bessone, Genís Soldevila va aconseguir el seu primer gol de la temporada i la igualada, amb què es va arribar al descans.

La segona part va mantenir el guió, amb els dos equips més preocupats per no encaixar. L’Inter va ser el primer en amenaçar la portería rival amb una falta directa que Soldevila va xutar alt. A falta de 20 minuts per al final i fruit de la pressió de la UE, Faysal va robar la cartera a Josep Gomes i va marcar a plaer l’1-2. El propi Josep Gomez es va lluir poc abans d’arribar al temps reglamentari a xut del propi Faysal. I ja en el descompte, en la darrera jugada del partit, Roca va treure una falta lateral rasa al primer pal i de primeres, Casadesús va establir el 2-2 que suposava mantenir l’Inter com a líder en l’aturada Nadalenca i evitar la primera derrota dels de Bessone en la Lliga Multisegur 2021-2022.

FC SANTA COLOMA 3 – CE CARROI 0

El Carroi no va poder evitar, tampoc ahir, tancar el 2021 amb algun resultat positiu però el cuer va caure amb el FC Santa Coloma i continua sense puntuar. Els colomencs, de la seva banda, es ratifiquen en la cinquena posició de la taula i no perd l’estela de les posicions de play-off pel títol. Grondona va ser l’home clau del partit. El màxim golejador de la Lliga Multisegur va trigar un quart d’hora en inaugurar el marcador amb un gol de 9, de cap i tirant-se en planxa per enviar a la xarxa una centrada mil·limètrica de Rui Beja. Virgili, molt actiu pel flanc dret de l’atac colomenc, va gaudir de diverses ocasions per ampliar diferències. També Guillaume Lopez amb un xut al minut 43 que va aturar Bejarano, el millor amb diferencia del Carroi abans del descans. La segona part va començar amb una nova aturada de Bejarano a xut d’un Grondona que buscava el doblet.

Va replicar el Carroi al minut 55 amb un xut de mitja distancia de Vasco Teixeira que va aturar en dos temps Adri Muñoz. Passaven els minuts, el Carroi assumia cada vegada més riscos i al 73 va arribar la sentencia, amb els mateixos protagonistes que al primer gol. Beja va assistir des de la banda dreta a Grondona i aquest la va engaltar mossegada, al fons de la xarxa. Doblet per a ell i desè gol en 9 partits, una xifra impressionant. Ja en temps de descompte, Andreu Ramos va sorprendre amb una rematada de davanter centre per fer pujar el definitiu 3-0.

UE SANT JULIÀ 3 – UE ENGORDANY 2

Semblava un partit al qual l'Engordany tenia més urgències per guanyar i sortir de la penúltima posició de la classificació, però les victòries de l'Atlètic d'Escaldes i el FC Santa Coloma, sumades a l'empat en el duel entre els dos priemrs, han generat en els lauredians les mateixes urgències. Una victòria suposava per als lauredians acabar l’any segon i per als escaldencs, cedir a l’Ordino a la plaça de promoció. Molt poca cosa van oferir ambdós equips als primers 45 minuts. Carrio i Cortaberria gairebé no han tingut ocasions de gol. La jugada de perill més clara per al Sant Julià va ser un contraatac en superioritat numérica que va definir Bacari, potser precipitant-se, massa centrat, a les mans de Cortaberria. A l’altra área, la més clara va arribar a les botes de Peschi, que es va desfer de dos rivals i escorat a l’esquerra, va xutar creuat, massa alt. El baix ritme de joc de la primera part es va mantenir en la represa. Molt poques arribades fins que va sortir Khttar de la banqueta i quan portava poc més de dos minuts al terreny de joc, va rebre una pasada dins de l’àrea de Bacari, va retallar el seu marcador i va creuar la pilota, lluny de l’abast de Cortaberria.

L’Engordany no va tirar la tovallola, ni molt menys, i al minut 73 Tawaba va fer penal a Daikha. Peschi va establir la igualada amb xut impecable. No es va aturar aquí l'Engordany i al minut 80, Ouré ha xutat al travesser. Era només l'aperitiu a un final de bojos, ja que al minut 87, Iosu Villar ha marcat el 2-1 i en la següent jugada, Sebas Gómez ha marcat un dels gols de l'any amb una rosca al segon pal que va entrar per l'escaire. Però aquí no acaba la cosa. Ja al minut 94, penal comès sobre Iosu Villar. El va xutar Bacari, el va aturar Cortaberria i al rebuig, el 9 lauredià va donar el triomf i el segon lloc.