PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú fa història i guanya el gegant a Glungezer

Carola Vila assoleix la 14a plaça a Àustria i Roger Puig la 18a a Sant Moritz

Per El Periòdic

Joan Verdú, al podi.
Joan Verdú, al podi. | FAE

Joan Verdú va demostrar ahir que el seu estat de forma d’aquest inici de temporada és extraordinari. Tant, que els resultats que a poc a poc han anant venint es van transformar ahir en una victòria. I no una qualsevol, sinó a la Copa d’Europa. Així, Verdú es va imposar al primer gegant de la Copa d’Europa de Glungezer, a Àustria, amb un esquí sòlid que li va permetre fer una primera mànega en què, amb el millor temps, deixava la base feta per poder completar un gran dia a la segona baixada. 

A la primera mànega el seu crono va ser d’1’10’96, el millor de tota la mànega, mentre que a la segona va marcar 1’09’22, a 0’64 del millor temps, que era per al finlandès Samu Torsti. Precisament va ser Torsti qui va acompanyar Verdú al podi com a segon classificat.

Verdú va completar les dues mànegues amb 2’20’18, mentre que Torsti va finalitzar amb +0’11, i el txec Krystof Kryl, que va ser tercer, amb +0’84. A més, aquesta important victòria atorga a Verdú 16,40 punts, la qual cosa millora els seus actuals 24,45 que té en l’11a llista feta pública per la FIS.

Aquesta victòria permet a Verdú sumar 100 punts de Copa d’Europa, amb la qual cosa ja en té 124 i se situa en la tercera posició provisional en la disciplina de gegant. Verdú empata a punts amb el finlandès Torsti, mentre que lidera la classificació el nord-americà Brian McLaughlin, amb 136. Segon és l’holandès Maarten Meiners, amb 125 punts.

D’altra banda, Carola Vila va aconseguir ahir la 14a plaça a la Copa d’Europa de Sant Ulrich (Àustria), mentre que Roger Puig va acabar la Copa del Món de Sant Moritz en 18a posició, després de disputar el tercer i últim gegant de la competició.

PUBLICITAT
PUBLICITAT