PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dolsa anuncia que vol promoure un projecte de política nacional

El conseller treballarà per consolidar una formació que es presenti a les generals

Per Lídia López

Imatge d’arxiu del conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, en una sessió del Consell de Comú d’Ordino.
Imatge d’arxiu del conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, en una sessió del Consell de Comú d’Ordino. | El Periòdic

El conseller ordinenc Enric Dolsa treballarà a partir del gener de l’any vinent per tirar endavant una formació política en l’àmbit nacional amb la voluntat de concórrer a les pròximes eleccions generals. Així ho va avançar el mateix conseller de X’Ordino en una entrevista al programa Línia Directa d’RNA, on juntament amb la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, va comentar aspectes de l’actualitat de la parròquia ordinenca. «A partir de l’1 de gener tindré espai per anar a més comissions i també per dedicar-me a temps complet a la política andorrana», va manifestar Dolsa, que també va valorar que «vull tirar endavant aquest projecte perquè penso que no s’està fent bé». 

De fet, aquesta declaració va sorgir davant de la pregunta al voltant de l’impacte que tindrà sobre els sous dels consellers la seva participació en les sessions de Consell de Comú i les comissions, remarcant que «quan un té 672 treballadors no es pot dedicar al que voldria, i primer de tot ha de treballar pel que té a casa», exposant doncs que aquesta situació canvia i per això podrà centrar els seus esforços en la política. En aquest sentit, Tudó va celebrar el fet que el seu company d’oposició avancés una major participació en les reunions comunals remarcant que «si estàs a la política és per aportar el teu granet de sorra». 

En qualsevol cas, Dolsa no va entrar en els detalls de com serà la formació, si bé va posar en relleu que «neix a totes les parròquies». Així mateix, va compartir que «es tracta de treballar, no de ser líder de res», al voltant de la pregunta sobre qui encapçalarà la candidatura, i va insistir que «estic acostumat a treballar i punt».

Empenta al Casamanya

Entrant a les qüestions al voltant de la parròquia, ambdós representants comunals van discrepar opinant sobre el projecte per establir un centre de recerca en immunologia a Ordino. «Penso que és un molt bon projecte», va considerar Tudó, que va lamentar que «la política de la por fa que, les coses que són bones pel país, es tirin enrere». En canvi, el conseller de X’Ordino va manifestar que «no tinc res en contra de Grifols, parlo del fet que és un laboratori p3», afirmant que «és un perill de salut pública». «Conec totes les malaurances del projecte», va incidir Dolsa, que també va assegurar que «no ens aporta res». «S’han de posar sobre la taula els aspectes bons i els dolents», li va etzibar la consellera de Movem Ordino, que va afegir que «vull pensar que hi haurà gent molt ben preparada». Un element, el del personal, al qual Dolsa va valorar que «només hi haurà 50 llocs de treball molt especialitzat i que necessita molta experiència, i aquí no hi ha ningú».

Un altre dels aspectes de la parròquia que més debat ha generat els darrers mesos és el futur de l’hotel Casamanya, una infraestructura que va aparèixer a tots els programes electorals de les darreres comunals, però que no ha avançat. «Quan un comú no té idees no les pot tirar endavant», va criticar el conseller de X’Ordino, que va lamentar que «mai hem vist concrecions en particular i crec que no en farà res». Per la seva banda, Tudó va asseverar que «és un dels punts més importants per aquesta legislatura i s’hauria d’haver prioritzat», a la vegada que es va mostrar esperançada que «arribi a bon port un projecte que hi ha en un calaix del Govern», tot matisant que, si tira endavant, «no serà gràcies al comú».

D’altra banda, els consellers també van ser qüestionats sobre les propostes d’inversió respecte de la rebaixa del deute comunal. «Està bé eixugar el deute, però s’ha d’invertir», va reclamar Tudó, que va reconèixer que «jo hauria invertit una mica més». Per la seva banda, Dolsa va ironitzar amb el fet que «el cònsol va parlar de l’endeutament de l’Enric Dolsa, i després de 16 anys, això demostra la seva incapacitat». I en relació amb el turisme, ambdós representants van considerar que s’estava avançant en la bona línia. «Turísticament i cultural, Ordino està trobant el seu lloc i superant entrebancs», va considerar Tudó, mentre que Dolsa va apuntar que «no la veig malament en l’àmbit turístic, però podria anar millor», i trobant un encert el rellotge solar i mirador construït sobre Tristaina, que «ha estat un boom i tots els negocis s’han vist beneficiats».

En darrera instància, ambdós consellers van alertar de la política urbanística que està promovent l’equip comunal, assenyalant que «s’estan preparant projectes molt importants i la majoria anima a construir més», segons Dolsa, mentre que Tudó va valorar que «se n'està anant de les mans», afegint que «hauríem de ser valents i no permetre el que s’està fent». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT