PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’AAME augura una temporada d’esquí «millor» que l’any passat

L’entitat que agrupa els monitors del país preveu convocar eleccions al mes d’abril

Per Albert Belis

La junta de l’AAME, ahir a Andorra la Vella durant l’assemblea general ordinària.
La junta de l’AAME, ahir a Andorra la Vella durant l’assemblea general ordinària. | A. B.

L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) va celebrar ahir l’assemblea general ordinària corresponent a la temporada 2021-2022, a la sala d’actes del Centre cultural la Llacuna, a Andorra la Vella. «En principi aquesta temporada es presenta millor, ja que l’any passat ningú va comptar amb els nostres socis, excepte una estació, la resta ens van oblidar totalment, tant els camps de neu com el mateix Govern», va assegurar el president de l’entitat, Carles Iriarte, que va recordar que alguns monitors van haver de recórrer a ajudes socials. «Pel retorn que tenim –va afegir–, aquesta temporada sembla que les estacions tornen a comptar amb els monitors del país, però també és cert que molts han hagut d’abandonar la professió, vist com van ser tractats i les incerteses, ja que ningú ens té en compte».

L’AAME denuncia que les estacions acostumen a prioritzar la contractació dels temporers abans que un monitor format a Andorra, perquè «és més barat». En una temporada normal, dels 700 monitors que exerceixen al país, només uns 250 són residents. I entre els que venen de fora, al voltant del 80% són monitors en formació. A Andorra hi ha un miler de titulats, però la majoria no exerceixen i tenen altres feines, ja que algunes estacions no els contracten perquè han demanat millores en les condicions laborals, segons assegura l’AAME.

Durant la temporada passada l’entitat havia de celebrar eleccions, però només es va presentar la candidatura de continuitat, encapçalada per l’actual president. Per aquest motiu, finalment no es van celebrar els comicis i l’actual junta es va mantenir en el càrrec de manera tècnica, ja que amb les restriccions per la covid els socis no s’havien pogut organitzar per presentar candidatures. D’aquesta manera, en l’assemblea de finals de temporada, cap a l’abril, es convocaran noves eleccions. «Encara no sé si em tornaré a presentar, de fet porto tres anys oferint el meu càrrec, ja que ens han plogut crítiques per la nostra manera de funcionar, cosa que tampoc entenc perquè tot el que es fa des de la junta es vota a l’assemblea», va afirmar Iriarte.

El president de l’entitat va explicar el desenvolupament de l’assemblea que es va celebrar ahir a la capital. Així doncs, d’entrada van procedir a fer una reflexió sobre com ha començat la nova temporada d’esquí, en relació a l’anterior. Els mandataris de l’entitat també van explicar als socis les diferents trobades que han mantingut amb diversos ministeris, amb el quals han abordat la nova llei d’estacions de muntanya, així com els canvis que s’estan produint al sector en l’àmbit internacional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT