PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dia ‘històric’ per l’arribada del primer vol regular amb Madrid

Air Nostrum indica que hi ha un 41% de reserves confirmades durant els pròxims dies

Per Àlex Pont

El cap de Govern, el ministre d’Economia, el director comercial d’Air Nostrum i el secretari de territori de la Generalitat.
El cap de Govern, el ministre d’Economia, el director comercial d’Air Nostrum i el secretari de territori de la Generalitat. | SFGA / C. ESTEVE

L’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell va acollir ahir el primer vol comercial regular de la companyia regional Iberia Air Nostrum provinent de Madrid que durà a terme dos viatges per setmana. El conjunt de les autoritats presents va qualificar el dia d’ «històric». El trajecte va comptar amb gairebé una cinquantena de passatgers, entre els quals es trobaven personalitats polítiques com el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que es va trobar a l’aeroport, un cop va aterrar el model ATR Aircraft EC-LRR 72-600, amb el cap de Govern, Xavier Espot, i els comandaments de la policia espanyola i catalana en un acte d’inauguració que va causar un gran desplegament mediàtic.

Després que l’aeronau aterrés, es va dur a terme un parlament per part del cap de Govern, el secretari de territori i mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, i el director comercial d’Air Nostrum, Juan Corral. Segons Espot, la inauguració de l’aeroport «és un dels projectes més anhelats per al nostre país i per totes les comarques pirinenques veïnes», ja que obre una «nova porta d’entrada per a visitants i residents» , que al mateix temps, permetrà «atreure noves oportunitats de negoci que incrementin l’activitat econòmica del Principat i serveixi d’eix vertebrador, també, per les regions que ens envolten». A més a més, Espot va agrair efusivament els esforços realitzats per les Administracions catalana i espanyola a l’hora de posar en marxa «la connexió aèria regular d’Andorra amb la resta d’Europa i el món, ja que propiciarà una forta diversificació de l’economia i de millora de la competitivitat», destacant els acords i els convenis que s’han firmat des del 2015 per «fer realitat el projecte, tot i que queda un llarg camí per recórrer pel que fa a la gestió i promoció de la infraestructura». Amb relació a les línies aèries, Espot va afirmar que «cal un ferm treball entre el sector públic i el privat per tal de trobar nous operadors que treballin per apropar Andorra a la resta del món d’una manera més ràpida i eficient».

Per la seva part, Gavín va destacar que «s’inaugura un important punt de trobada dels Pirineus on s’espera comptabilitzar més de 7.000 operacions aèries a les acaballes d’aquest any en curs en què s’han ocupat 14 dels 18 hangars existents». També, va destacar que «hi ha reptes davant nostre que encara hem d’assolir com el punt duaner de l’aeroport, el qual és un objectiu que portem plantejant des de fa temps» i va ressaltar «l’escenari de col·laboració constant entre el Govern d’Andorra, que s’encarrega de la promoció i l’activitat comercial, i la Generalitat de Catalunya i l’Estat espanyol amb l’aportació de les infraestructures i els mitjans necessaris». 

D’altra banda, Corral va afirmar que «la nova línia de vols regulars entre la Seu i Madrid acumula a dia d’avui un 41% d’ocupació dels passatgers» i que «no es tracta d’un rècord, però són molt bones notícies donada la situació de pandèmia i el fet que es tracta d’una línia recentment inaugurada». De la mateixa manera, el director comercial de l’aerolínia va detallar que «comptem amb viatgers d’arreu d’Espanya i d’Europa, provinents de Roma o Niça, per exemple». Actualment, la mitjana del preu dels passatges es troba sobre els 60 euros. Així mateix, Corral va puntualitzar que l’origen dels passatgers estava pràcticament igualat, de fet, «les xifres actuals mostren que el 52% dels passatgers surten des de l’aeroport d’Andorra-La Seu, mentre que el 48% ho fa des de Madrid-Barajas».

Un vol tranquil

El trajecte, que va durar gairebé dues hores en un dia solejat i amb poc vent, va esdevenir un «viatge molt tranquil i satisfactori», segons va afirmar l’Adrià, un dels joves passatgers que agafava el vol amb la finalitat «d’experimentar les sensacions d’un vol inaugural  d’una nova línia». Altres testimonis van resultar notablement satisfets com l’Anne Charlotte, que va agafar aquest vol per «visitar a la seva família» i que estava molt contenta perquè «s’obre una nova via de comunicació amb els seus parents». D’altra banda, hi ha passatgers que no acaben de veure factible el projecte de l’aeroport per arribar al Principat. Un d’ells és el José Antonio Muñoz, que va declarar que «pot ser una bona idea per a vols llunyans, però tenint en compte les esperes als aeroports i el que comporta viatjar amb avió, és més eficient l’opció del tren o el cotxe» i que «amb relació als esquiadors, trobo excessiu el preu del transport de l’equipatge». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT