PUBLICITAT

El Govern aprova els ajuts per a dos estudiants de tercer cicle candidats a obtenir el títol de doctor

La dotació i la durada es determinen en funció del curs de doctorat que faci la persona beneficiària

Per El Periòdic

La façana de la Universitat d'Andorra (UdA).
La façana de la Universitat d'Andorra (UdA). | UDA

El Govern va aprovar dimecres passat durant la sessió de consell de ministres la resolució de la convocatòria dels ajuts als estudis de tercer cicle del 2021, destinats a qui es formen per a l'obtenció d'un títol de doctor. Així doncs, a proposta del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior i tal com es recull a les bases, s'han atorgat dos ajuts, el finançament i la durada dels quals serà, com a màxim, de tres anys consecutius amb una dotació màxima de 45.000 euros cadascun.

La dotació i la durada es determinen en funció del curs de doctorat que faci la persona beneficiària. Anualment, i durant el període de gaudi de l'ajut, la persona beneficiària ha de justificar documentalment que pot continuar els estudis de tercer cicle. L'Administració verifica que el beneficiari progressa adequadament i valida que els documents presentats siguin certs. La recerca i la innovació són elements imprescindibles que enforteixen la base científica i tecnològica d'un país alhora que impulsen i milloren el seu desenvolupament social i econòmic.

Educació ha rebut un total de set candidatures, de les quals se n'han escollit dues. Per una banda, la presentada per Arnau Puig Davi, qui impulsarà un estudi exhaustiu dels trastorns del llenguatge i dels mecanismes neurals responsables en la malaltia de Huntington. I per l'altra, la tesi doctoral que desenvoluparà Oriol Bonell Monsonís, amb la qual pretén desenvolupar el projecte ALPÍ. Aquesta serà una aplicació per prevenir lesions en equips nacionals d'esquí alpí d'elit dissenyant i implementant estratègies efectives a partir de l'escolta i anàlisi de conductes relacionades amb la prevenció de lesions.

Aprovats els ajuts a l'ensenyament superior pel curs 2021/2022

D'altra banda, durant la sessió de consell de ministres que es va celebrar dimecres passat, l'executiu també va aprovar el pagament del 40% dels ajuts a l'estudi d'ensenyament superior i del 100% dels Premis Nacionals a l'Estudi del curs 2021-2022. Les subvencions van destinades a estudiants de formació professional superior i a alumnes de primer i segon cicle universitaris que cursin els estudis a Andorra, a l'estranger o a distància. D'aquesta manera, s'ha aprovat una bossa econòmica per fer front a les beques d'ensenyament superior d'un total de 272.091,44 euros i de 30.622,96 euros per a cobrir el 100% dels Premis Nacionals a l'estudi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT