PUBLICITAT

Prop de 30.000 euros per a la modernització de dos centres de rehabilitació per a discapacitats al Salvador

L'aportació s'emmarca en col·laboració entre l'Executiu i el govern centreamericà

Per El Periòdic

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach.
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach. | ANA/M.F.

 

El Govern ha aprovat una contribució voluntària de 29.496,68 euros a favor d'un projecte al Salvador per renovar el material a dos centres de rehabilitació d'infants amb discapacitat. L'aportació s'emmarca en col·laboració entre l'executiu i el govern del Salvador.

El projecte, portat per l'Institut Salvadoreny de Rehabilitació Integral (ISRI), té l'objectiu de modernitzar i equipar amb material adaptat dues sales de dos centres de rehabilitació integral per a nens i nenes amb discapacitat de les localitats d'Oriente i Occidente. Gràcies al material que s'adquirirà, les sales renovades simularan espais de la vida domèstica on els infants podran efectuar accions de la vida quotidiana.

Aquesta col·laboració, a més, materialitza les bones relacions bilaterals que hi ha entre els dos països.

De manera paral·lela, el Govern també ha donat el vistiplau a la contribució de 15.167 dòlars de manera avançada del trienni 2021-2023 per a la protecció de la capa d'ozó. Andorra està adherida al Conveni de Viena i al Protocol de Mont-real des del 2009.

Aprovada la proposta de modificació de l'Estatut de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco

D'altra banda, el consell de ministres d'aquest dimecres també va servir per aprovar la proposta de modificació de l'Estatut de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU), que va ser aprovat el 13 d'abril del 2005, amb la voluntat que el text s'adeqüi millor a la realitat del seu funcionament.

Així doncs, entre d'altres, a la modificació s'inclou la possibilitat de delegar la presència i vot, s'hi introdueix el nou càrrec de vicepresident i es proposa canviar la seu de la CNAU a l'edifici administratiu del Govern.

Les ministres d'Afers Exteriors; Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; Educació i Ensenyament Superior, i Cultura i Esports presentaran aquesta proposta a la propera Assemblea General de la CNAU. Si l'Assemblea hi vota favorablement per una majoria de dos terços, aquesta presentarà la proposta al Govern perquè, si escau, aprovi l'Estatut de la CNAU.

Cal recordar que la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco té per objectiu promoure les activitats de la Unesco que estan relacionades amb el món de l'educació, de la ciència, de la cultura i de la comunicació prop de la societat civil andorrana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT