PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La UEFA determina quins seran els rivals d’Andorra

Liechtenstein, Kazakhstan o Moldàvia i Letònia, les pedres a la Nations League

Per El Periòdic

Mendieta treu el nom d’Andorra durant el sorteig de la Nations League.
Mendieta treu el nom d’Andorra durant el sorteig de la Nations League. | UEFA

La selecció absoluta de futbol ja sap a quins combinats s’enfrontarà en la pròxima Nations League. Andorra, que està emmarcada en la lliga D, tindrà en el seu grup (de dos en què es divideix la lliga) a Liechtenstein, Letònia i Kazakhstan o Moldàvia (el rival sortirà del play-off que disputaran ambdós conjunts el pròxim març).
Grup complicat per a la tricolor, i és que a l’equip de Koldo Álvarez de Eulate no li ha somrigut la sort, ja que en el grup D2 s’han quedat Xipre, Malta i San Marino. «Tant Kazakhstan com Moldàvia seran les favorites en aquest grup, ja que vénen de la lliga C i haurem d’esperar per veure quina és la que finalment ens toca», va declarar Álvarez de Eulate una vegada coneguts els rivals.

Tanmateix, el seleccionador va voler donar valor a la selecció de Letònia, la qual explicava que «ha competit molt bé durant tota la fase els European Qualifiers, mostrant la seva millor versió i, fins i tot, empatant amb Turquia 3-3». Sobre les possibilitats d’Andorra, el tècnic va assenyalar que «Liechtenstein és la selecció més similar a nosaltres, i haurem de fer una passa endavant, com vam fer amb San Marino», mentre afegia que «disputarem quatre partits en 15 dies aproximadament i aquest fet decantarà el torneig per a nosaltres, tant per a bé com per a tot el contrari».  


De moment, el combinat andorrà se centra a preparar els pròxims dos amistosos (amb rivals per definir) que disputaran per preparar la competició internacional. Des del punt de vista competitiu, la selecció ha protagonitzat un creixement notable i positiu, que es va poder veure en la darrera competició, en la fase classificatòria per al mundial de Qatar 2022. Tanmateix, Andorra es troba davant una nova oportunitat per seguir registrant fites i superant rècords en aquestes finestres de la UEFA. 

 

Les decles

 

Koldo Álvarez de Eulate - Seleccionador absolut

«Liechtenstein és la selecció més similar a nosaltres, i haurem de fer una passa endavant, com vam fer amb San Marino»

 

El grup - D1

 

1. Liechtenstein    
2. Kazakhstan o Moldàvia    
3. Andorra    
4. Letònia

 

Calendari

 

Jornades 1 i 2: 2-8 de juny de 2022


Jornades 3 i 4: 8-14 de juny de 2022


Jornades 5 i 6: 22-27 de setembre de 2022


Sorteig de la fase final: per confirmar


Semifinals: 14 i 15 de juny de 2023


Final i partit pel tercer lloc: 18 de juny de 2023


Eliminatòries: 21-23 i 24-26 de març de 2024

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT