PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La formació i prova final per tenir un gos perillós costarà 30 euros

Prèviament, els propietaris hauran de passar per un centre d’ensinistrament autoritzat i superar un curs

Per Lídia López

Un gos rottweiler, una de les races considerades perilloses.
Un gos rottweiler, una de les races considerades perilloses. | Freepik

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha validat l’Ordre ministerial que defineix les característiques de la formació pública que hauran de rebre les persones que vulguin obtenir un gos perillós o potencialment perillós. La classe, que tindrà dues hores de durada i una prova final de tipus test per obtenir l’acreditació corresponent, tindrà un preu de 30 euros. Així ho va exposar el ministre Portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on va avançar que s’ha establert que es convoquin quatre sessions al llarg del 2022 per dur a terme la formació, previsiblement als mesos de febrer, maig, setembre i novembre.

En aquest sentit, el ministeri liderat per Sílvia Calvó ha definit que el contingut que es tractarà en el curs impartit entre el Departament d’Agricultura i el Cos de Banders, contindrà aspectes com el marc legal relatiu als animals de companyia, i també un específic sobre la tinença de gossos perillosos i gossos potencialment perillosos, així com els punts més rellevants de la normativa vigent. A més, es farà el punt sobre les obligacions administratives derivades de la tinença d’un animal de companyia i de com s’ha de dur a terme la identificació i el registre d’un animal de companyia. En darrera instància, es posaran sobre la taula les mesures de seguretat escaients i les sancions que poden rebre en cas d’incompliment.

Cal tenir en compte que, prèviament a la formació que imparteixi l’Administració, el Reglament sobre la tinença de gossos perillosos i gossos potencialment perillosos aprovat el darrer mes de setembre, contempla que els futurs propietaris assisteixin en primera instància a un curs impartit pels centres d’ensinistrament autoritzat, que incidiran en qüestions de cinologia i dels comportaments d’aquests gossos, i es farà una valoració de l’entorn dels interessats per avaluar si és apte per a la tinença d’un animal d’aquestes característiques. 

D’aquesta manera, Jover va puntualitzar que el doble curs i la prova final incorporen dos vessants: la d’aprofundir en el procés formatiu dels futurs propietaris, i «poder verificar que han entès els conceptes que els han traslladat i són aptes». En definitiva, el Govern va recalcar que la posada en marxa del reglament i la formació tenen l’objectiu de «seguir incrementant la seguretat i garantir una bona convivència entre la ciutadania». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT