PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els inscrits al SOA baixen un 16,6% al novembre

Els llocs de treball oferts creixen un 17,2%

Per Lídia López

Imatge d’arxiu de les dependències del Servei d’Ocupació d’Andorra.
Imatge d’arxiu de les dependències del Servei d’Ocupació d’Andorra. | Maricel Blanch

El nombre de demandants de feina inscrits al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) al tancament del mes de novembre era de 494 persones. Així ho va explicar el ministre Portaveu, Eric Jover, remarcant que la mateixa dada el mes anterior era de 592 persones, cosa que es traduïa en una davallada del 16,6%. Així mateix, el Govern també va fer el comparatiu amb el novembre del 2020, moment que es comptabilitzaven 1.011 aturats. D’aquesta manera, en un any s’han reduït en un 51,1% els inscrits al SOA.

Al voltant dels llocs de treball oferts, al final del novembre hi havia 2.046 places, creixent un 17,2% respecte del mes anterior, quan hi constaven 1.745 llocs de treball. I novament, l’augment és molt més notable si es compara amb el 2020, ja que s’oferien 932 llocs (+119,5% enguany). «El ritme i el to econòmic és molt positiu», va valorar Jover, que va destacar que les dades «es van normalitzant a xifres més habituals abans de la pandèmia».

En darrera instància, el Govern va fer el detall de les prestacions per desocupació involuntària, un ajut percebut per 62 persones al novembre. Aquesta dada suposava una nova reducció, en aquest cas del 17,3% respecte del mes anterior, quan 75 persones n’eren beneficiàries. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT