PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Elsa Punset reflexiona sobre la ciència i les emocions

L’escriptora manifesta que el segle XXI és «el segle de la salut emocional»

Per El Periòdic

Un instant de la conferència d’Elsa Punset.
Un instant de la conferència d’Elsa Punset. | EFA

L’escriptora i divulgadora Elsa Punset va celebrar ahir una conferència online que, sota el títol Propostes per a aquests temps extraordinaris, va reflexionar al voltant de la ciència, l’optimisme i les emocions. 
Punset va manifestar que el segle XXI és el segle de la salut emocional. Creu que la productivitat no ha de ser l’únic objectiu a la vida laboral, «hem de ser capaços de progressar, adaptar-nos, trobar solucions», va expressar l’escriptora, remarcant que les empreses no estan aquí només per guanyar diners, sinó que han de jugar un paper molt més important en la societat, aportant innovació, solucions, benestar, sent responsables amb les persones i també amb el planeta. «Ens hem de fer la pregunta: el que estem fent ara serà bo per al futur?», va declarar.

Segons l’escriptora i divulgadora, «els sectors més innovadors de la societat, especialment les empreses, tenen una oportunitat extraordinària per reinventar aquesta societat». Després de cada catàstrofe històrica sempre hi ha una dècada de reconstrucció, i just ara s’està entrant en aquest període de fertilitat, va indicar i, a més a més, també va alertar que «al món sencer hi ha una crisi de confiança envers els governs» i, davant la manca de confiança amb els mandataris afortunadament hi ha els ciutadans, amb qui les empreses han de confiar el lideratge del futur.

Punset va insistir que les emocions són fonamentals per al desenvolupament. «Som criatures d’hàbits emocionals. Encara que hàgim de fer front a canvis i adversitats, ens acabem retrobant amb les nostres emocions», va indicar, i va afegir que «especialment ho fem amb la por, que apareix continuadament per una qüestió de supervivència, ja que els éssers humans volem estar vius». De fet, el cervell humà s’agafa a les coses negatives, es fixa en el fet negatiu, «perquè volem sobreviure», va indicar. 

Així doncs, va subratllar que «estem vivint els 25 millors anys de la humanitat, hi ha països on s’ha triplicat l’esperança de vida, hi ha menys guerres que mai, la ciència i el benestar han avançat com mai», i això és l’important, perquè «estem en un moment realment privilegiat». La xerrada, que va aplegar a gairebé mig centenar de persones, va estar organitzada per l’Empresa Familiar Andorrana (EFA). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT