PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Christopher Avilez guanya el I Concurs Internacional de Guitarra

Les activitats d’efectes especials i els tallers musicals es posposen pels dies 10, 11, 12 i 13 de febrer

Per Àlex Pont

El guanyador, Christopher Avilez, amb el jurat i la direcció del concurs.
El guanyador, Christopher Avilez, amb el jurat i la direcció del concurs. | LA GRANDÀLIA

El mexicà Christopher Avilez va guanyar el I Concurs Internacional de Guitarra Clàssica dels Pirineus que es va dur a terme durant el passat cap de setmana al Centre cultural la Llacuna amb la finalitat de «promoure l’activitat musical i atraure el talent artístic al Principat», segons va comentar el director del concurs i codirector de La Grandàlia Centre Artístic Musical, Manuel Alonso. D’aquesta manera, el jurat va estar format pel cap de servei de l’institut de música del Comú d’Andorra la Vella, David Sanz; el saxofonista, Efrem Roca i el director de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, Sergi Vicente. Alonso va declarar que «el veredicte pres pel jurat va ser molt difícil, ja que el talent dels concursants era desbordant» i que «finalment van escollir a Avilez per la seva virtuositat, entre altres coses».

El premi per al guanyador va ser de 1.000 euros i una guitarra del lutier mexicà Ricardo Rubio, valorada en la mateixa quantitat de diners. El segon classificat va ser el peruà Jorge Luis de la Creu Larrea, el qual es va endur un premi de 500 euros i una guitarra del lutier anterior valorada en la mateixa quantitat.
El patrocini dels premis va anar a càrrec de La Grandàlia i l’empresa d’instruments Herrera Guitars i va comptar amb la col·laboració del Ministeri de Cultura. «Estic segur que repetirem el concurs l’any que ve; aquest ha tingut molt bona rebuda entre els participants i el món de la guitarra», va dir Alonso. 

Les activitats programades en el context del festival internacional de guitarra que s’hauria d’haver dut a terme durant el mateix cap de setmana que el concurs, no es van poder realitzar a causa de les restriccions sanitàries i la prevenció de la pandèmia, per la qual cosa, des de l’organització es va decidir posposar els tallers d’ukelele, les interpretacions de guitarra i els cursos d’efectes de guitarra elèctrica, entre altres activitats, pels dies 10, 11, 12 i 13 de febrer, si la situació sanitària ho permet. Segons explica Alonso, «l’únic esdeveniment que no es va anul·lar va ser el concurs, ja que els participants havien fet el gran esforç de desplaçar-se des d’indrets molt llunyans com Sud-amèrica i ja havien pagat l’allotjament». Així doncs, l’aforament durant els dos dies del concurs va estar limitat i es va seguir tot el protocol de prevenció de la covid. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT