PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra coneixerà els seus rivals a la Nations League

El sorteig tindrà lloc avui, i al març se sumaran dos combinats més a la lliga

Per David Sansaloni

Albert Rosas controla una pilota en l’últim partit de la selecció, a Albània.
Albert Rosas controla una pilota en l’últim partit de la selecció, a Albània. | Xavi Miró / FAF

La selecció absoluta de futbol coneixerà avui quins seran els seus rivals a la Nations League i el calendari referent a la competició internacional. Andorra està emmarcada en la lliga D, juntament amb Liechtenstein, Malta, Letonia i San Marino, i a aquest grup se sumaran dos combinats més, que es decidiran mitjançant els play-offs de descens que tindran lloc el pròxim mes de març, on Kazakhstan s’enfrontarà a Moldàvia i Xipre a Estònia.


Les lligues A, B i C comptaran amb 16 seleccions, que es dividiran en quatre grups de quatre per a la fase regular. Els set equips restants, en la Lliga D, es dividiran en dos grups, un de quatre i un altre de tres. En tots els casos, els equips jugaran contra tots els seus rivals de grup a casa i fora, en els mesos de juny i setembre de 2022. Cal destacar que quatre de les sis jornades es disputaran al juny a causa de la programació a l’hivern del Mundial 2022.


El funcionament de l’actual Nations League es basa en el fet que els quatre primers combinats (classificats) dels grups de la lliga A passaran a la fase final d’eliminatòries al juny de 2023, mentre que els guanyadors dels grups de les altres tres lligues (B, C, D) ascendiran per a la següent edició 2024-2025. Les seleccions que quedin quartes en els grups de les lligues A i B descendiran, i els equips que quedin quarts en els grups de la lliga C entraran en les eliminatòries del març de 2024, on els dos equips derrotats en aquests play-offs passaran a la lliga D. 


Les seleccions que es troben avui dia per sobre d’Andorra i que, per tant, militen a la lliga C, on podrien acabar els tricolor si aconseguessin realitzar un bon paper aquesta temporada, son Turquia (descendit), Eslovàquia (descendit), Bulgària (descendit), Irlanda del Nord (descendit) Grècia, Bielorússia, Luxemburg, Macedònia del Nord, Lituània, Geòrgia, Azerbaidjan, Kosovo, (2 guanyadors dels play-offs de descens per confirmar del març de 2022), Gibraltar (ascendit) i Illes Fèroe (ascendit).


Després de protagonitzar una fase classificatòria històrica als European Qualifiers per al mundial de Qatar, els homes de Koldo Álvarez de Eulate busquen consolidar-se encara més si cap com una de les seleccions que més ha evolucionat en els últims anys. Tal i com va comunicar el capità, Marc Pujol, «cada fita que aconseguim és una cosa a tenir molt en compta, ja que som un combinat dels més joves que hi ha, i hem de seguir endavant. No ens volem conformar amb el que vam fer contra San Marino». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT