PUBLICITAT

Bartumeu acusa l'oposició de voler fer fracassar les negociacions de l'acord

  • El líder socialdemòcrata nega que el dia 26 sigui la data de la reunió
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu parla per telèfon. Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va acusar l'oposició de voler fer fracassar les negociacions de l'acord monetari, quan aquests pretenen que s'informi sobre totes les reunions tècniques «en viu i en directe pràcticament abans que comencin». Bartumeu va desmentir que ell o el ministre d'Exteriors viatgin a Brussel·les «ni aquesta setmana ni durant la vinent».

Durant una entrevista al programa Hora L de la Cadena Ser, Bartumeu va voler aclarir que les reunions tècniques de la negociació es treballen en confidencialitat i que, un cop es concretin a nivell polític, s'informarà. Pel que fa als moviments de l'oposició, el cap de Govern va afirmar que no aconseguiran el seu propòsit de frustrat l'intent d'arribar a una entesa amb Europa. Bartumeu va recordar que l'acord monetari no es pot ajornar i va dir que el que haurien de fer les forces polítiques que s'hi oposen és «tenir el valor polític de dir que creuen que Andorra no ha de signar l'acord monetari».

desmenteix les dates / En referència a la possible reunió del 26 de gener anunciada per un rotatiu del país, el cap de Govern va dir que aquesta data va sorgir en una reunió confidencial en la qual s'estava planejant una reunió tècnica i que «algú amb responsabilitat internacional la va comunicar al president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi». En tot cas, Bartumeu va dir que és una data «absolutament hipotètica» i que «no correspon a la realitat», afegint que ni ell ni el ministre Espot viatjaran a Brussel·les durant les dues pròximes setmanes.

El cap de Govern també va explicar que el cabal comunitari que es demana transposar es divideix en quatre blocs: la legislació contra la falsificació de moneda, les normes contra el blanqueig de diners, la legislació sobre informació estadística, i la normativa financera i bancària. En aquest sentit, va assenyalar que Andorra està al dia en les dues primeres qüestions, mentre que on hi ha més problemes és en les altres dues. Les pors que estan sorgint, va dir, «vénen dels que no volen canviar res».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT