PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nivell a la sang

Tomàs Lomero rep la beca de la FINA per preparar el cicle olímpic i pren el relleu del seu germà, Bernat Lomero

Per David Sansaloni

Bernat Lomero (esquerra) i Tomàs Lomero (dreta) en una competició.
Bernat Lomero (esquerra) i Tomàs Lomero (dreta) en una competició. | FAN

Tomàs Lomero agafarà el relleu del seu germà, Bernat Lomero, i serà becat per la Federació Internacional de Natació (FINA) per poder preparar el cicle olímpic amb les màximes garanties. Aquesta ha estat la decisió que ha pres el màxim organisme de la natació mundial, que ha cregut oportú, segons una comissió d’avaluació de la mateixa FINA, atorgar-li la beca al nedador de la Federació Andorrana de Natació (FAN) en veure-li «possibilitats de tenir el nivell per participar en els Jocs Olímpics de París».


Lomero es desplaçarà al mateix Centre d’Entrenament de la FINA que va escollir el seu germà l’any passat, com és el de Kazan, que ell mateix ja coneix a causa del fet que va ser la seu del passat campionat d’Europa. Allà prepararà el seu primer compromís important, d’ençà que te la beca, com serà el 19è Campionat del Món de piscina llarga que es disputarà el juliol del 2022 al Japó. L’estada a Kazan del jove nedador andorrà començarà el pròxim 1 de febrer de 2022 i tindrà una durada d’un any.


Amb aquest reconeixement queda consolidat el fet que la FAN continua tenint la confiança de la FINA i, de nou, un esportista del Principat rep una beca d’aquestes característiques, que certifica «el bon treball i la progressió que tenen els nedadors del país», segons va dir la mateixa federació. Anteriorment a Tomàs Lomero, Bernat Lomero i Nàdia Tudó van ser els que varen rebre l’ajuda en qüestió.


L’entorn del nedador, juntament amb el mateix i la federació, van presentar a l’octubre passat tota la documentació reglamentària per optar a aquesta ajuda econòmica i esportiva, i no va ser fins a fa pocs dies que Lomero va rebre «amb molta il·lusió», la sentència. El tricolor podrà envoltar-se de competidors i competidores d’arreu del món, i que tindran un potencial a tenir en compte dins d’aquest món. «Serà una gran oportunitat per provar fins on puc arribar com a nedador i veurem els resultats que surtin», va assenyalar Lomero en declaracions a EL PERIÒDIC, mentre afegia que «intentaré aprofitar-ho al màxim, ja que comptaré amb mitjans als quals normalment no podem tenir-hi accés al país».


El programa de Beques FINA va ser creat per brindar assistència tècnica i financera als nedadors els temps dels quals es troben entre els estàndards de classificació S i B. Es va llançar en l’any 2013, i des de llavors s’han atorgat beques que varien entre una durada de tres a 12 mesos. La finalitat de l’entitat internacional és ajudar a aquests esportistes a millorar les seves marques personals per als Campionats del Món FINA i els Jocs Olímpics, i cal recordar que, pel que fa a les marques, Lomero n’ha trencat, en cosa d’un mes, fins a quatre (als 100 metres lliures, als 50 metres papallona, als 100 metres esquena i als 100 metres papallona).


De moment, Lomero es troba a Abu Dhabi, on ha hagut de gestionar aquesta barreja d’emocions, per disputar el Campionat del Món de piscina curta, juntament amb els seus companys i nedadors andorrans Mònica Ramírez, Nàdia Tudó i Patrick Pelegrina. L’experiència en l’àmbit competitiu internacional de Ramírez, i la de Tudó (també amb el que es refereix a la preparació que haurà de portar a terme Lomero a Rússia) li serviran al de la FAN per seguir creixent i consolidar-se com un dels noms destacats de la natació al país. Segons va declarar el del Principat, que serà debutant en aquest campionat a Abu Dhabi, l’esdeveniment «és una oportunitat per aprendre dels millors del Món, ja que em queda molt camí per recórrer». 

 

Les decles

 

Tomás Lomero - Nedador de la FAN

«Serà una gran oportunitat per provar fins a on puc arribar com a nedador i veurem els resultats que surtin»

«Intentaré aprofitar-ho al màxim, ja que comptaré amb mitjans als quals normalment no podem tenir-hi accés al país»

PUBLICITAT
PUBLICITAT