El MoraBanc segueix intractable a casa i treu una nova victòria

Els homes d’Ibon Navarro vencen el Lietkabelis en un duel que es va complicar massa en l’últim quart

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta una jugada d’atac en un moment del partit d’ahir al Poliesportiu. | Martin Imatge - Andorra

El MoraBanc va registrar la seva cinquena victòria a l’EuroCup en véncer el Lietkabelis Panevezys per 81-76. D’aquesta manera, el Poliesportiu segueix sense presenciar la derrota en la competició europea, i l’equip deixa enrere la darrera derrota a l’ACB.

Els andorrans van començar mesurant el seu rival, amb pocs punts per als dos equips en els primers compassos de la trobada. McIntyre i Hannah van tornar a compartir pista, i amb ells l’equip va anar de menys a més, i juntament amb l’aportació de Crawford va semblar que els tricolor anaven trobant-se a poc a poc millor sobre la pista. No obstant això, altres dos noms es van incorporar per ajudar l’equip, i tant Oriol Paulí pel que fa a la incidència en el joc, com Amine Noua, que va registrar 3/4 en triples, es van sumar a la festa per acabar el primer quart amb una diferència favorable de sis punts. Ja en els segons 10 minuts els del Principat van seguir pressionant, amb un estil similar al de l’inici, i aquest fet va fer que s’arribés al descans amb un avantatge de 13 punts, que va recalcar la solidesa i la seguretat amb què els tricolor estaven enfrontant el Lietkabelis. Amb el 53-40 va donar inici el tercer quart, i amb ell Crawford va anar fent-se cada vegada més gran, amb un 3/4 amb triples i plena eficàcia en el tir lliure. Tanmateix, l’encert defensiu de Noua i Olumuyiwa, sumat a l’aportació sota la cistella d’Arteaga i algunes jugades clau de Morgan, van provocar que l’entrenador visitant, Nenad Canak, hagués de demanar el temps mort en més d’una ocasió per frenar l’allau del MoraBanc, que va arribar a posar-se 69-53, amb 16 punts per sobre.

Tot i això, a Ibon Navarro se’l va veure molt actiu des de la banqueta, corregint constantment els seus jugadors, i força empipat durant alguns moments a causa de jugades que no van acabar d’agradar-li. Però els del Principat ja havien posat la velocitat creuer, i tot i els esforços del Lietkabelis el marcador no va variar en excés. Amb tan sols els últims 10 minuts al davant, el partit semblava vist per a sentència, i això es va notar per als locals. Més errades, algunes pèrdues i menys de distància en el marcador, que va provocar als visitants tornar a entrar en la trobada, complicant la vida als andorrans, situant-se a tan sols sis punts (74-68). Finalment, i per a l’alegria de l’aficionat, els tricolor van aconseguir materialitzar la victòria i, amb això, tornar a la bona dinàmica, que havien deixat enrere amb una actuació per a oblidar a la pista del Río Breogán.