Cauen de peu

L’FC Andorra diu adeu a la competició del KO en perdre per 1-2 davant el Celta de Vigo en un duel molt disputat

Per David Sansaloni

Adrià Vilanova remata de cap la pilota que suposava l’empat (1-1).
Adrià Vilanova remata de cap la pilota que suposava l’empat (1-1). | @FCANDORRA

L’FC Andorra va lluitar com mai per seguir disputant la Copa del Rei, però no va poder amb tot un Primera Divisió com l’RC Celta de Vigo. Això sí, els tricolor van caure de peu, on en més d’una ocasió van posar contra les cordes els gallecs.

Ni un minut va tardar l’RC Celta de Vigo en trepitjar l’àrea defensada per Nico Ratti, amb Santi Mina com a protagonista i eix evident de l’atac celeste, el qual va rematar una centrada que va buscar la zona baixa del porter tricolor, que finalment va aconseguir rebutjar a córner. Quatre tretes de cantonada van registrar els visitants, el que definia clarament la dinàmica del partit, on el Celta va proposar la pressió elevada, impedint els tricolor sortir amb facilitat amb la pilota jugada.

No obstant això, als cinc minuts va arribar la primera ocasió per als homes d’Eder Sarabia. Una gran triangulació entre Gil, Vergés i Carlos Martínez va deixar sol a aquest últim, que malauradament es va trobar amb la cama de Fontán, que va rebutjar una pilota que hagués sigut gol segur. Els andorrans estaven fent molt de mal per aquesta banda esquerra, aprofitant l’absència  del capità del Celta, Hugo Mallo. I quan millor estava l’FC Andorra, José Fontán va aprofitar el gran buit per la banda dreta que va deixar Dani Morer i amb un fort tir creuat va batre Ratti per establir el 0-1 en el marcador.

Lluny de perdre-li el ritme a la trobada, l’FC Andorra va seguir sent fidel al seu estil de joc, jugant la pilota des del darrere i buscant l’ocasió a partir de les transicions entre defensa i atac. D’aquesta manera va arribar la segona oportunitat per als tricolor, que va ser inclús més clara que la primera. Carlos Martínez es va apoderar d’una pilota perduda en els tres quarts de camp i amb un toc exquisit va filtrar una passada que va deixar sol Hevel en l’àrea petita, però de nou, aquesta vegada Blanco, va rebutjar el tir amb cama esquerra de l’holandès.

La primera meitat de l’FC Andorra estava sent per emmarcar, i tan sols faltava el premi del gol, que es va fer pregar, però finalment es va produir al minut 40. Bover va treure en curt un córner perquè Gil pengés la pilota a l’àrea i, completament sol, Vilanova rematés de cap. No obstant això, Blanco va aconseguir rebutjar la pilota, que va pegar en el pal i la jugada va seguir, fins que l’àrbitre va indicar que el porter del Celta havia tret la pilota de dintre de la porteria i l’1-1 va pujar al lluminós. Amb l’empat es va arribar al descans, amb un FC Andorra més dominant i incisiu.

Amb el xiulet del col·legiat va donar inici la segona meitat, on es va veure un Celta molt més agressiu, pressionant les primeres passades dels tricolor per evitar les combinacions fàcils. El doble canvi de l’entrenador de l’equip gallec, Eduardo Coudet, va començar a fer efecte i als 17 minuts d’aquest segon periode el Celta va gaudir de dos ocasions clares, ambdues protagonitzades per Galhardo, que van provocar l’esglai a l’Estadi Nacional.

D’un esglai es va passar a un altre d’una altra índole, més positiva, ja que Enre es va plantar sol a l’àrea defensada per Blanco, però la intemció del davanter la va adivinar a la perfecció el porter dels gallecs. El partit estava més viu que mai, però cap dels dos conjunts va ser capaç de moure el marcador i la trobada es va enfilar cap a la prórroga. Va ser aquí on, després d’un intercanvi de cops, una bona centrada de Baeza la va rematar Santi Mina, silenciant l’Estadi Nacional i establint en el minut 118 el que seria el definitiu 1-2 que significava l’adeu, això sí, de peu, de l’FC Andorra de la Copa del Rei.

Les claus

Valentia: L’FC Andorra va aconseguir tancar el Celta dins la seva àrea en molt moments del partit, sent fidels al seu estil.

Errada: La primera errada greu que van tenir els tricolor no la van desaprofitar els de Vigo, i Fontán va fer el primer als pocs minuts.

Ocasions: Els d’Eder Sarabia van gaudir d’ocasions clares fins al final de la trobada, però va faltar un punt més d’efectivitat.

Pròrroga: Amb el cansament, visible per part de tots els jugadors, Santi Mina va aprofitar per establir el definitiu 1-2.

El jugador destacat

Adrià Vilanova

Golejador: El central va aconseguir el premi del gol, situant l’empat en el marcador, que era el que més necessitava l’equip després de no trobar porteria tot i la bona feina.

Segur: Vilanova es va mostrar molt segur, com és habitual, a l’hora de treure la pilota jugada des del darrere, i va formar una bona dupla amb Roger Riera.

Contundent: No tenia una feina fàcil al davant la defensa de l’FC Andorra, que va haver de parar a jugadors de molta qualitat com són Santi Mina, Nolito o Denis Suárez.