PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra signa el conveni d’Oviedo a Estrasburg

El Consell General haurà d’aprovar la seva ratificació pròximament

Per El Periòdic

Helena Mas i Bjørn Berge.
Helena Mas i Bjørn Berge. | Govern d\'Andorra

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va signar ahir a Estrasburg el Conveni sobre la protecció dels drets humans i dignitat de l’ésser humà respecte a les aplicacions de la biologia i de la medicina del Consell d’Europa, conegut com a conveni d’Oviedo. Ho va fer en presència del secretari general adjunt de l’entitat, Bjørn Berge. La signatura del conveni va ser aprovada pel Consell de Ministres el passat 27 d’octubre. La secretària d’Estat va estar acompanyada per l’ambaixador d’Andorra al Consell d’Europa, Joan Forner.

El tractat, signat el 1997 i en vigor des del desembre del 1999, ha estat ratificat per 29 països i signat per set, comptant ja el Principat. És l’eina principal del Consell d’Europa per garantir el bon ús dels avenços biològics i mèdics, establint un marc de protecció dels drets humans en aquest àmbit. Així, estableix normes i principis relatius a la bioètica, la investigació mèdica, la genètica, el consentiment, els drets a la vida privada i a la informació o el trasplantament d’òrgans, entre altres. Després de la signatura per part de la secretària d’Estat del Conveni, el text passarà a tràmit parlamentari perquè el Consell General n’aprovi la seva ratificació. Cal recordar que aquest conveni facilita l’arribada de Grifols. 

Aprofitant la seva estada a Estrasburg, la secretària d’Estat de Salut va mantenir una reunió de treball amb el director general de drets humans, Christos Giakoumopoulus, i el seu equip: Christophe Poirel, DanieleNicola Cangemi, Laurence Lwoff i Oscar Alarcón.

PUBLICITAT
PUBLICITAT