PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Educació aposta per la vocació científica amb el programa Misti

Estudiants del MIT impartiran classes a batxillerat i FP en anglès

Per Àlex Pont

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, i el director general de negoci de VallBanc, Sergi Martín.
La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, i el director general de negoci de VallBanc, Sergi Martín. | À.P.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va signar ahir un acord amb el director general de negoci de VallBanc, Sergi Martín, el qual permetrà que cinc estudiants de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) imparteixin classes durant tres setmanes a diferents escoles de batxillerat i centres de formació professional del Principat amb la finalitat de promoure la vocació científica i la llengua anglesa. De fet, Vilarrubla va destacar que «sobretot volem despertar l’interès en la ciència al col·lectiu de dones del país, ja que la seva presència és molt inferior a la dels homes en aquest àmbit». Aquesta iniciativa, que rep el nom de MIT International Science and Technology Initiatives (Misti), s’emmarca dins del programa Global Teaching Lab que propicia l’estada dels alumnes del prestigiós centre d’estudis nordamericà als tres sistemes educatius del Principat.

Per la seva part, Martín va indicar que «estem molt orgullosos de patrocinar per quart any aquest acord, que servirà per enriquir el talent del país amb eminències estrangeres de la ciència». Les col·laboracions amb ens de prestigi internacionals com el MIT «són una font de servei i innovació pels nostres joves», va dir Martín. La quantitat aportada pel banc és de 12.800 euros, els quals es destinaran a cobrir les despeses del desplaçament des dels Estats Units a Andorra i també la cobertura sanitària dels joves que seran acollits per famílies dels alumnes dels mateixos centres educatius on compartiran els seus coneixements. L’estada dels joves científics s’allargarà des del 10 de gener fins al dia 28.

Així doncs, la titular d’Educació va assenyalar que «esperem que la situació sanitària permeti que els estudiants del MIT puguin desenvolupar la seva tasca als centres amb normalitat», ja que l’any passat, el projecte no es va poder dur a terme a causa de la situació de la pandèmia. Finalment, Martín va recalcar que «serà una oportunitat única pels nostres joves estudiants, que han d’aprofitar per extreure al màxim de coneixement possible». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT