PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació baixa al 67,83% el cap de setmana després del pont

El sector té una previsió «bastant bona» de cara a la setmana de Nadal

Per Laia Bautista

Turistes durant el pont de la Puríssima per l’avinguda Meritxell.
Turistes durant el pont de la Puríssima per l’avinguda Meritxell. | L.B.S.

L’ocupació hotelera del cap de setmana passat ha disminuït després del pont de la Puríssima amb una mitjana de turistes del 67,83%, segons van informar ahir des de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) en un comunicat. En aquest sentit, el director de l’UHA, Jordi Pujol, va manifestar que es tracta d’un cap de setmana que ja seria «fluix» a causa del pont que va haver-hi a principis de mes.

Així doncs, les xifres mitjanes d’ocupació de les nits de l’anterior cap de setmana han baixat fins al 67,83%, un 3,08% menys respecte al darrer cap de setmana del mes de novembre. Cal recordar que la mitjana d’ocupació des del divendres 3 a la nit fins al dimarts 14, també a la nit, va enfilar-se fins al 85,46% a causa de la celebració del pont de la Puríssima, un 17,63% més respecte al cap de setmana passat. «prevèiem que seria una mica més fluix aquest cap de setmana, especialment, perquè ha coincidit dos dies després del pont», va explicar el director de l’UHA. A més, va esmentar que les xifres del darrer cap de setmana «ja calculaven que estiguessin entre el 65% i el 70%», fet pel qual va afegir que ha estat un «cap de setmana normal, després d’un molt bon pont de la Puríssima».

Tot i això, va posar en relleu que preveu que l’ocupació per aquest cap de setmana estigui «una mica per sobre» del 68%, però va puntualitzar que «tampoc es mourà gaire més». 

En un altre sentit, el sector, tot i la situació sanitària actual, és mostra «positiu» de cara a les vacances de Nadal. Per aquest motiu, Pujol va comunicar que «esperem que les notícies no siguin més dolentes que les que hi ha ara [en relació amb les dades epidemiològiques actuals que hi ha al país i puguem mantenir el que anem tenint, que, de moment, la previsió és bastant bona». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT