PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS considera que Benazet «juga a fer de ministre»

López vol que es derivin responsabilitats per la gestió de l’oficina covid

Per Laia Bautista

El secretari del PS, Pere Baró, i el president, Pere López, en la roda de premsa d’ahir.
El secretari del PS, Pere Baró, i el president, Pere López, en la roda de premsa d’ahir. | L.B.S.

«Benazet juga a fer de ministre amb la intenció de quedar bé», «el càrrec li va gran», «no sap estar a l’alçada», «menteix», «manipula» i «li falta lideratge polític». Són alguns dels adjectius que es van sentir en la roda de premsa que va convocar ahir el Partir Socialdemòcrata (PS) per valorar les decisions en la gestió actual de la pandèmia del Ministeri de Salut. En aquest sentit, el president del PS, Pere López, va manifestar que «s’han de demanar responsabilitats» pel que fa als errors «per culpa de la mala gestió de l’oficina covid».
El secretari d’organització del partit, Pere Baró, va recalcar que, recentment, la societat civil ha manifestat el seu malestar i ha demanat la dimissió de Benazet en relació a les manifestacions antivacuna. Un fet que va considerar que és una resposta davant les «improvisacions contínues» que estan duent a terme des del Govern, sent «incapaços de dotar de recursos» l’oficina covid i fent una «mala gestió» que, des del PS creuen que, «està sumint les famílies en el caos».
«Pensem que el ministre i el Govern necessiten escoltar més, ser menys arrogants i admetre els errors que, malauradament, s’han produït. De tot el que està passant i l’afectació que està havent-hi en la salut i en l’economia del país, creiem que s’haurien de derivar algun tipus de responsabilitats», va explicar López. A més, va destacar que «ningú ha fet el seguiment de la situació dels nens», que van assegurar que «s’ha anat gestant en el temps» i que «s’hauria pogut disminuir la incidència si no s’haguessin deixat sense elements ni recursos l’oficina covid». En altres paraules, des del PS consideren que l’anticipació i la planificació són dos elements que haurien servit per evitar l’actual situació «caòtica», un fet que des del partit van assegurar que és «molt i molt greu».

«LEs 10 mentides»/ López va aprofitar per enumerar i denunciar «10 mentides i informacions incertes» de Benazet sobre la gestió sanitària actual. En relació amb l’oficina covid, el ministre va assegurar que «el nombre de rastrejadors arribava fins a 50, quan divendres de la setmana passada es va poder saber que no arribaven als 25» i va afirmar que «no trobaven personal quan un mínim de tres persones van ser contractades per empreses de treball temporal». També va refermar que «l’oficina covid mai s’havia desmantellat quan es van treure taules i cadires i fins i tot van desconnectar-se diverses línies telefòniques», a més d’assegurar que «els mitjans informàtics funcionen perfectament, quan no és així i la informàtica brilla per la seva absència».
López també va manifestar, en relació amb el ritme de compareixences del ministre que, tot i que Benazet nega que hagin disminuït i afirma que «no se l’havia convocat», el PS creu que «no hi ha cap evidència sobre que ho hagués demanat», a més que la seva darrera compareixença (deixant de banda la de dimarts passat) va ser el 21 d’octubre.
Finalment, el president del PS va posar en relleu que la prestació per fills confinats és «inexistent», que ningú ha desmentit Lluís Anguita sobre les acusacions de nepotisme, que no s’està donant una informació correcta del percentatge de vacunació i que les noves mesures sanitàries als centres educatius que han entrat en vigor aquesta setmana no han estat acordades amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT