PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un gegant al Nacional

L’FC Andorra rep l’RC Celta de Vigo, de la Primera Divisió espanyola, en una nova ronda de la Copa del Rei

Per David Sansaloni

Rubén Bover (esquerra) i Santi Mina (dreta) celebren un gol amb l’FC Andorra i el RC Celta de Vigo, respectivament.
Rubén Bover (esquerra) i Santi Mina (dreta) celebren un gol amb l’FC Andorra i el RC Celta de Vigo, respectivament. | @fcandorra / RC celta de vigo

L’FC Andorra afronta una nova ronda de la Copa del Rei, la segona, en vèncer primer el Náxara CD a La Rioja, i aquesta vegada tindrà al davant, ni més ni menys, a un equip de la Primera Divisió Espanyola: l’RC Celta de Vigo. Després que el Leganés visités Andorra fa gairebé dos anys, en un partit que els tricolor van empatar a un gol i van fregar la classificació en la tanda de penals, ara és l’equip gallec, militant també a la màxima categoria del futbol espanyol, el que visita per primera vegada l’Estadi Nacional. 


El gegant contra l’humil. És la història que més es repeteix a la Copa del Rei, i massa han estat les vegades que s’ha donat la sorpresa, i és el que intentaran avui els homes d’Eder Sarabia. «Arribem en el millor moment possible i ens toca afrontar amb les màximes ganes aquest regal de jugar contra un Primera Divisió», va declarar l’entrenador tricolor, Eder Sarabia, mentre afegia que «és una competició [la Copa del Rei] que permet somiar i que permet també que aquesta diferència entre dos equips de diferent categoria pugui minimitzar-se i això ens dona aquesta il·lusió i el somni de poder seguir allargant el bon moment en què estem».


Davant les queixes de l’entrenador de l’RC Celta de Vigo, Eduardo Coudet, el qual va fer referència a l’Estadi Nacional [sent un camp d’herba artificial] i al llarg viatge des de Galícia després de disputar un partit de lliga, el tècnic basc va assenyalar que «és normal que surtin aquests hàndicaps, ja que quan estàs a la màxima categoria t’acostumes a un luxe que has de deixar de banda per afrontar cites com aquesta». Normalment, l’estil de joc que sol veure’s en aquesta mena de trobades sempre es decanta a favor de l’equip gran, que obliga a replegar-se al petit i aguantar les envestides. No obstant això, Sarabia va ser clar pel que fa a aquest aspecte, assegurant que «no entenc el futbol d’una altra manera que no sigui el que estem veient cada dia, i si seguíssim aquesta tendència d’esperar al rival, estaria fallant als meus jugadors i al que portem defensant tota la temporada». L’FC Andorra sortirà a la gespa amb una actitud «valenta, a intentar pressionar el màxim, gestionar de la millor manera la pilota i jugar la major part del temps en el seu camp».


Per la seva banda, el davanter tricolor Carlos Martinez, va recalcar que «ens ha costat arribar a aquest partit, ja que la Copa del Rei és molt complicada, i ara toca posar-li-ho complicat al Celta. Sortirem amb molta il·lusió, amb moltes ganes de fer les coses bé i de demostrar, en un dia tan important i especial pel país, el que som capaços de fer».

 

Cas Dani Morer

 

Sarabia també va ser preguntat per tota la polèmica que ha envoltat el conjunt andorrà arran del comunicat emès pel CE Castelló, on s’acusava Dani Morer d’haver proferit un insult racista al jugador albinegre Abdoul Koné. «Hem estat molt a prop de Morer, donant-li suport i caliu perquè no podem oblidar mai que darrere d’un jugador hi ha una persona i una família que estan patint a causa d’un tracte bastant injust. Se l’ha culpat d’una cosa que realment no va fer i penso que va ser un malentès», va declarar Sarabia, mentre afegia que «el club és el primer que està en contra d’aquesta mena d’actes, i amb tot això s’ha deixat de banda el que vam aconseguir». 

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«Arribem en el millor moment possible i ens toca afrontar amb les màximes ganes aquest regal de jugar contra un Primera Divisió»

 

Carlos Martínez - Jugador de l'FC Andorra

«Sortirem amb molta il·lusió i amb ganes de demostrar, en un dia tan important i especial pel país, el que som capaços de fer»

PUBLICITAT
PUBLICITAT